İÇDAŞ, “Çevre Lisansı” alan ilk entegre tesis

"Çevre İzin ve Lisansı"nı entegre tesis olarak Türkiye'de ilk kez İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi AŞ aldı.

İÇDAŞ’dan yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği Çevre Mevzuatına uyum sağlamak için yürürlükte olan “Çevre İzin ve Lisansı”nı entegre tesis olarak Türkiye’de ilk kez İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi AŞ aldı.

Değirmencik’de çelik üretim tesisleri, kömür yakıtlı termik santraller, gemi üretim tersaneleri, kireç fabrikası, oksijen fabrikası gibi ağır sanayi kolları bulunan İÇDAŞ, daha önce de ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi, CARES Sürdürülebilir Çelik Belgesi gibi uluslararası belgeleri de almıştı.

İÇDAŞ, Avrupa Birliği Çevre Mevzuatına uyum sağlamak için çıkarılan “Çevre İzin ve Lisansları Hakkında Yönetmelik” ile izne tabi tesis, faaliyet ve işletmelere birleşik çevre izin ve lisans belgesiyle çevreye ve doğaya zarar vermeden uluslararası standartlarda üretim yapılabileceğini gösterdi.

Sanayi tesislerinin çevre açısından kusursuz olmasını sağlamayı amaçlayan “Çevre İzin ve Lisansı” ile izin lisans süreci tek elde toplanırken, İÇDAŞ’ın entegre tesisinde yer alan demir çelik fabrikası, kömür yakıtlı termik santral ve tersane kendi alanlarında Türkiye’de ilk kez bu sertifikayı aldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın