İç ve Dış Mekanın Birleştiği Bir Okul

Taktik Design, Montreal'in banliyösü Varennes'te bulunan ve spor eğitimiyle ünlü bir okul olan Collège Saint-Paul'ün açık alanlarını yeniden tasarladı.

Projede her bir faaliyet için farklı alanlar oluşturulmuş. Kolejin yakınındaki salon alanı, tümü tasarım ofisi tarafından üretilen ve sosyalleşme, okuma veya rahatlama gibi sakin aktivitelere imkan sağlayan çeşitli mobilyalardan oluşmuş. Masif ahşap ve alüminyumdan yapılmış yüksek masalar, toplantı veya küçük grup çalışma istasyonları olarak işlev görüyor.

Orman ekosistemlerini ve nadir veya tehdit altındaki yaban hayatı türlerini koruyan bir orman sertifikasyon sistemi olan FSC sertifikalı ahşaptan yapılmış uzun piknik masaları ile sarı çinko kaplı çelik, gerilmiş kanvas tenteler sayesinde öğrencileri güneşten veya yağmurdan korurken açık havada yemek yiyebilecekleri şekilde planlanmış.

Güneşli güzel günlerden yararlanmak için peyzaj düzenlemesine ahşap platformlar entegre edilmiş. Koltuk arkalıklarının dikkatlice düşünülmüş platformlar üzerine yerleştirilmesi, mobilyaların bir bankta veya şezlong modunda otururken kullanılmasını mümkün kılmış.

Dış mekan sınıfı olarak hizmet vermesi planlanan orta bölüm, kısmen gerilmiş kanvas tentelerle gölgelenen küçük ev şeklindeki pergolalardan oluşturulmuş. Ayarlanabilir uzun yüksek masaların yanı sıra piknik masaları ile donatılan alan, daha büyük grupların kullanımına da izin verecek şekilde planlanmış.

Sınıflara bitişik, dinamik şekilli parke taşı ile kaplı ve elektrikle çalışan ışıklı bir direk ile donatılmış iki basamaklı yüksek bir alan, performansları yeşil platformdan izlenebilen bir tiyatro sahnesine dönüşebilecek şekilde tasarlanmış.

Proje, daha yüksek yoğunluklu aktivitelerin uygulanmasına olanak tanıyan sentetik çimden yapılmış eğlence alanına da sahip. Birkaç anodize alüminyum pinpon masasının yanında, statik ve dinamik esnemelerden denge oyunlarına kadar değişen farklı egzersiz modüllerini içeren bir açık hava eğitim bölümü tasarlanmış. 160 metreden uzun renkli koşu parkuru, merkezi alandaki tüm unsurları çevrelemiş.

Bir basketbol sahasının da bulunduğu aktif spor alanları okulun kurumsal kimliğine uygun olarak tasarlanmış. Okul bahçesinin sonunda ise profesyonel boyutta bir futbol ve çim hokeyi sahası yer alıyor. Bu alan, dış mekan aydınlatmasının da eklenmesiyle, okul saatleri dışında çevre halkın da yararlanabileceği şekilde planlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın