İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü Sahiplerini Buldu

Geçen yıl 23 Mayıs’ta hayatını kaybeden Kale Grubu’nun kurucusu İbrahim Bodur adına bu yıl ilki düzenlenen Sosyal Girişimcilik Ödülü sahiplerini buldu. Birincilik ödülü Otsimo, ikincilik ödülü KODA, üçüncülük ödülü Yuvarla projelerinin oldu.

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Türk sanayinin duayenlerinden ve aynı zamanda önde gelen girişimci ve hayırseverlerinden Kale Grubu Kurucusu ve Onursal Başkanı merhum İbrahim Bodur’un anısını ve değerlerini yaşatmak amacıyla düzenlenen İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü’nün kazananları belli oldu. Birincilik Otsimo, ikincilik Köy Okulları Değişim Ağı ve üçüncülük Yuvarla projesinin sahiplerine gitti. Türkiye’nin gelecek vadeden sosyal girişimcilerinin ödüllendirildiği projenin kazananlarına ödülleri, 13 Aralık Çarşamba akşamı The Seed’de düzenlenen törenle takdim edildi. 

Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran, MV Holding CEO’su Ebru Dorman, Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Erdal Yıldırım, Adım Adım ve Açık Açık platformlarının kurucusu İ. Renay Onur, Tabit Tarımsal Bilişim ve İletişim Teknolojileri Kurucusu Tülin Akın,  Google Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Yonca Dervişoğlu Brunini ve Dünyanın En İyi 50 Öğretmeni arasında yer alan Samsun Kumköy İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Dilek Livaneli’den oluşan seçici kurul uzun bir değerlendirme sürecinin sonunda İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü’nü kazanan sosyal girişimcileri belirledi. Birinciliği ve Kale Grubu’nun projenin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla sunduğu 50 bin TL’lik para ödülünü Otizmli çocuklar için ücretsiz özel eğitim sağlayan Otsimo ile Hasan Zafer Elcik kazandı. İkincilik ve 40 bin TL’lik para ödülü Köy Okulları Değişim Ağı ile Mine Ekinci’nin, üçüncülük ve 30 bin TL’lik para ödülü ise Yuvarla uygulaması ile STK’lara bağışı yaygınlaştıran Emre Danacı ve Erdi Yerebasmaz’ın oldu.

Etiketler

Bir yanıt yazın