İBB’den Sidney Rasekh ile İlgili Basın Açıklaması

Yenişehir projesi üzerine İstanbul'a gelen Amerikalı mimar Sidney Rasekh'in basında yer alan açıklamaları üzerine İBB'den basın açıklaması yapıldı.

İBB’nin sitesinden yapılan açıklama şu şekilde:

“İBB’nin Yenişehir Projesi üzerine yapılan haberler ve Amerikalı mimar Sidney Rasekh’in yapmış olduğu açıklamalara istinaden aşağıdaki açıklamanın yapılaması gereği doğmuştur.

1. İstanbul Metropolitan Planlama Merkezi İstanbul Metropolitan alanında sürekli ve alternatifli planlama senaryoları üretmektedir.

2. İstanbul Metropolitan Planlama Merkezine her sene onlarca yabancı akademisyen ve öğrenci gelerek yapılan çalışmalara muhtelif safhalarda katılırlar katkıda bulunur ve İstanbul Metropolitan Planlama Merkezi uzmanlarının tecrübelerinden istifade ederler. İMP Erasmus programları üyesidir.

3. Orman ve havza gibi kısıtların olmadığı tüm alanlarda mülkiyet durumuna bakılmaksızın sayısız planlama senaryolarına çalışılmaktadır.

4. Sidney Rasekh İstanbul Metropolitan Planlama Merkezi tarafından çağrılmamıştır. İstanbul’un yapılaşmamış alanlarından birinde bir alternatif planlama senaryosu yapmak üzere İstanbul Metropolitan Planlama Merkezine müracaatta bulunmuş ve İMP’ de yeralan çalışma gruplarından biriyle çalışmıştır.

5. Sidney Rasekh’in yaptığı planlama senaryosu yapılan onlarca senaryodan sadece biridir ve kendisine çalışma sürecinin ücreti ödenerek senaryosu arşivlenmiştir.

6. Sidney Metropolitan Planlama Merkezi ile yaptığı çalışmanın seçim döneminde açıklanan projeler ile bir ilgisi yoktur.

7. İlgili şahsın son günlerde basına yaptığı açıklamalar şahsi görüşleridir. İstanbul Metropolitan Planlama’da yaptığı çalışmalara Temmuz 2011’de başlamış ve Aralık 2011’de belediye, belediye birimleri ve BİMTAŞ ile alakası kesilmiştir. Yaklaşık 4 aylık çalışmanın karşılığında kendisine 44.380 TL ücret ödenmiştir. Yapıldığı iddia edilen çaptaki çalışmanın süresi ve yapılan ödeme ortada iken, yanıltıcı ve spekülatif nitelikte açıklamaları üzerine, bu hususların kamuoyu ile paylaşılması gereği doğmuştur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi”

Etiketler

Bir yanıt yazın