İBB’den Kabataş Martı Projesiyle İlgili Açıklama

Kabataş Transfer Merkezi projesine gelen tepkiler nedeniyle İBB, resmi web sitesinde bir açıklama yayınladı.

Kabataş İskelesi, İBB’nin Kabataş Transfer Merkezi projesi nedeniyle geçtiğimiz hafta kapatılmıştı. Proje, şeffaf ve demokratik bir şekilde yürütülmediği, Boğaz’ın ekosistemine zarar vereceği gerekçesiyle kamuoyunda büyük tepki toplamıştı. 

Proje, Kabataş Meydanı’nda raylı sistem, deniz ve karayolu ulaşımını entegre hale getirmek için 83 bin metrekarelik bir alanda yayalaştırılmış yeni bir meydan düzenlemesini kapsıyor. Vapur, deniz otobüsü ve motor iskeleleri yenilenirken, Dolmabahçe-Fındıklı arasındaki trafiğin yeraltına alınması, meydan altında müze, sergi salonları ve otopark inşa edilmesi planlanıyor.

Kamuoyundaki tepkiler karşısında resmi web sitesinde bir açıklama yayınlayan İBB, “Projenin yeterli bilimsel yaklaşım ve ilgili kurul onaylarından yoksun olduğu iddiası gerçek dışıdır. Proje görselleri ile bilgileri tüm detayları ile yakın zamanda açıklanacaktır.” dedi.

Açıklamanın tam metni şu şeklide:

Bazı çevrelerce Kabataş Transfer Merkezi’ne ilişkin kamuoyuna yansıtılan proje bilgileri ve görselleri asılsızdır.

Proje ile Kara, deniz ve raylı ulaşım sistemleri, Boğaz Yaya Geçiş Tüneli bütünleştirilerek entegrasyon amaçlanmaktadır.

Projenin yeterli bilimsel yaklaşım ve ilgili kurul onaylarından yoksun olduğu iddiası da gerçek dışıdır.

Proje görselleri ile bilgileri tüm detayları ile yakın zamanda açıklanacaktır.

Kabataş Büyük Transfer Merkezi üzerinden hayal ürünü iddialarla provokasyon peşinde olanlara itibar edilmemesi rica olunur

Kamuoyuna saygı ile duyurulur…

Etiketler

Bir yanıt yazın