İBB Kadıköy Rıhtımını Düzenliyor

Kadıköy Meydan Projesi'nin parçası olan rıhtımın düzenlenmesi çalışmaları, Beşiktaş İskelesi ile Karaköy İskelesi arasındaki sahil şeridinde başladı.

İBB’nin 2014 yılında duyurduğu Kadıköy Meydan Projesi, Haydarpaşa’dan Deniz Otobüsü İskelesi’ne kadar olan sahil bandının yayalaştırılmasını kapsıyordu. Yakın zamanda Beşiktaş İskelesi ile Karaköy İskelesi arasındaki alan panolarla kapatılarak projenin inşaatına başlandı. İBB’den veya Kadıköy Belediyesi’nden henüz açıklama yapılmadığından projenin ne kadarının uygulanacağı bilinmiyor.

Kadıköy Meydan Projesi ile 230 bin metrekarelik Kadıköy sahili, metro istasyonu, Haldun Taner Tiyatrosu, vapur iskeleleri, Rıhtım Caddesi ve Haydarpaşa arasındaki 60 bin metrekarelik alanın yayalaştırılması hedefleniyordu. Rıhtım Caddesi’ndeki trafiğin yer altına alınmasının planlandığı projede sahil şeridi yeniden ele alınıyordu. Meydandaki tüm ağaçların korunarak yeni ağaçların dikileceğinin belirtildiği projede seyir teraslarının ve bisiklet yolunun da yer alması planlanmıştı. Meydandaki Başöğretmen Atatürk Anıtı olduğu hali ile korunacağı ve çevresinin düzenlenerek yeşillendirileceği açıklanmıştı.

Etiketler

Bir yanıt yazın