IABA’da Alişan Çırakoğlu Eseri Parçalanmış Halde bulundu

Antalya Karaalioğlu Parkı'nda sergilenen Mimar Alişan Çırakoğlu'na ait "Kesin Değil" isimli eser parçalanmış halde bulundu.

Nigün Atar’ın haberine göre Alişan Çırakoğlu’nun “Kesin Değil” adlı eseri parçalanmış, tahtaları yerlere dağılmış halde bulundu. Belediye görevlileri tarafından metal halkalarının çalındığı belirtiliyor. 

“KESİN DEĞİL” ile Ne Anlatılıyor?
Mimar Alişan Çırakoğlu, “Kesin değil” adlı eseri ile neler anlatmak istediğini şu cümlelerle ifade ediyor:

“Yerleşim alanlarımız gitgide bireylerin kendi dışında verilen kararlara katlandıkları büyük yapılanmalar halini almakta. Mimarlık üretiminin de parçası olduğu bu yapılanmada dengeler çoğu zaman bireysel ihtiyaçların ve doğal kaynakların aleyhine kuruluyor. Sürdürülebilir olanı ortaya koymak üzere sorumluluk almak isteyen bireyin hareket alanı oldukça dar.

Bu proje mimarlık ürününün, kullanıcısıyla tasarım, üretim ve kullanım aşamalarında hangi yollarla etkileşime geçebileceğini araştıran bir deneme.

Gelişmekte olan yeni üretim teknolojilerinin mimara nasıl poziyonlar biçebileceğini, mevcut teknolojiler üzerinden sorguluyor.

Yerleştirme, bunu tanımlı bir işlev üzerinden yapmak yerine geçici olarak yer aldığı noktada esnek bir mekan deneyimi olanağı olarak sunuyor.”

Etiketler

Bir yanıt yazın