IABA 2. Uluslararası Mimarlık Bienali başlıyor

Mimarlar Odası Antalya Şubesi Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Mimarlık Bienali, 7 Eylül-7 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

Venedik’te düzenlenen “Mimarlık Bienalleri”nin bir örneğini, iki yılda bir Antalya’da düzenlemeyi hedefleyen şube, bienallerin 2023 yılında Türkiye’de yapılması planlanan Mimarlık Kongresi’ne katkı sağlamasını amaçlıyor. 2. Uluslararası Antalya Mimarlık Bienali “Şablon/Template” temasından hareketle gündelik yaşamımızı, sanat ve mimarlığı şekillendiren şablonları, onların kültürel ortam içinde varolma ve meşrulaşma biçimlerini, şablonlara bağlı olarak gelişen üretim ve tüketim ilişkilerini, yapı ve kent ölçeğine yansıma biçimlerini tartışmaya açmayı, alternatif varoluşlar, “anti-şablon ve şablon tanımazlık” için zemin oluşturmayı hedefliyor.

“Şablon / Template” başlığının kapsadığı zenginlik içinde küresel/yerel, doğu/batı, sanal/gerçek, kalıcı/geçici gibi pek çok komşu kavram çiftini ve alt temaları birlikte içermesi bekleniyor. Bienal kapsamında, bölgemizden, ülkemizden giderek dünyanın çeşitli ülkelerinden mimarları, sanatçıları ve mimarlık dostlarını, birikimlerini, hayallerini, başarılarını, direndikleri, direnemediklerini, mimarlık kültürünü, yapıları, kentleri ve çeşitli açılardan sorunları, doğru çözümleri , içtenlikle ortaya dökebildikleri, paylaştıkları bir ortam oluşturulması düşünülüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın