I-AM’in Tasarladığı Doğtaş Fuar Standı En İyi Stant Seçildi

I-AM'in, İSMOB Mobilya Fuarı'na katılan Doğtaş Mobilya'nın yeni mağaza konseptini yansıtan stant tasarımı, fuar dahilinde gerçekleştirilen İSMOB 2016 Tasarım Yarışması'nda En İyi Stant ödülünü aldı.

Farklı sektörlerden firmalar için 360° marka deneyimleri yaratan I-AM, Türkiye’nin önde gelen mobilya mağazalarından Doğtaş’ın İstanbul Mobilya Fuarı’nda (İSMOB) ürünlerini sergileyeceği standı tasarladı. 12-17 Ocak tarihleri arasında sürecek olan fuarda gerçekleşen İSMOB 2016 Tasarım Yarışması’nda, Doğtaş’ın standı “En İyi Stant” ödülünü aldı.

Doğtaş ziyaretçilerine, tasarımı ve ürün koleksiyonlarını odak alan bir deneyim kurgulayan I-AM, Doğtaş’ın yeni koleksiyonlarının tanıtılacağı stant içerisinde her koleksiyonun kendi içinde kurgulandığı kesitler tasarladı. Tasarımda bulunan her kesitte bir koleksiyon yer alıyor. İç mekanlarda tavan, duvar ve zemin malzemelerinin, koleksiyonlara özel ve diğerinden farklı olarak uygulandığı bu kesitlerin parçalı karakterleri kabuk tasarımına da yansıtılıyor.

Yaşamdan Kesitler Sunan Tasarım

“Yaşamdan kesitler sunma” fikriyle yola çıkılan tasarım kurgusunun kabuk tasarımında şehir silueti kullanıldı. Bu siluet yaratılırken daha hareketli bir kurgu oluşturmak ve yapının izin verdiği yükseklik kısıtlamasına bağlı kalmak için kesitlerin çatıları kendi içlerinde kırılarak dinamik bir form elde edildi.

Tasarımın ve ustalık duygusunun yansıtıldığı standın kalbini ve giriş alanını oluşturan atölye alanı bu siluet içerisine yerleştirilmiş bir ev formunda oluşturuldu. Aynı zamanda etkinlik alanı olarak kullanılan ve giriş alanında yer alarak standın odak noktası haline getirilen atölye alanının üst katı ise cafe ve toplantı alanı olarak değerlendirildi. Doğtaş’ın “Dokun çünkü dokunmak güzel” sloganından hareketle, kabuk formu, dokunma isteği uyandıran, üç boyutlu formu ve mat dokusuyla öne çıkan bir malzemeyle kaplandı. Tasarım, kesitler arasındaki ara geçişlerde, kabuk formundaki aralıklarda ve giriş alanlarında bitki ve peyzaj öğeleriyle tamamlanarak sıcak bir ortam oluşturulması sağlandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın