‘i-am’ associates İstanbul Dünya Mimarlık Festivali – Sergileme Kategorisinde Finalde!

Türkiye’nin öncü markaları için özgün müşteri deneyimleri tasarlayan ‘i-am’ associates istanbul, Kale Kilit Güvenlik Merkezi Projesi ile Dünya Mimarlık Festivali - Sergileme kategorisinde finalde!

Mimarlık alanındaki etkinlikler arasında önemli yer taşıyan, 3-5 Ekim arasında Singapur’da gerçekleşecek Dünya Mimarlık Festivali – Sergileme kategorisinde Türkiye’den Kale Güvenlik Merkezi Projesi’nin yer alıyor…

2012 Şubat ayında hayata geçirilen projenin amacı Kale Kilit markasının bütüncül güvenlik ürün ve hizmetlerini müşterilerine aktarabileceği bir showroom tasarlamaktı. Proje yaratım sürecinde İngiliz sanatçı Antony Gormley’nin White Cube Gallery’de sergilenen ‘Breathing Room III’ isimli eserinden ilham alındı. Eserin parçalara bölünmüş dev bir labirent gibi konumlandırılmasından yola çıkılarak genel mekan kurgusunda buna odaklanıldı ve standart bir showroomdan öte ziyaretçide keşfetme isteği uyandıracak bir deneyim alanı yaratıldı. Yaratılan labirent etkisi sayesinde keşfe açık ve sürprizler barındıran bir müşteri yolculuğu kurgusu oluşturuldu. Sürpriz mekan etkisi yaratan dijital uygulamalar kullanıldı.

Kale Güvenlik Merkezi’nde çeşitli konseptlere göre tasarlanmış dört deneyim odası tariflendi. Hi-tech Ev, Klasik Ev, Otel ve Ofis konseptli deneyim odalarından oluşan alanlarda tüketiciler kilitten kapıya, elektronik geçiş kontrol sistemlerinden kasaya kapı ve pencere sistemlerine kadar tüm ürünleri deneyimleyebiliyor. Her bir odada farklı renk, koku ve müzik uygulaması kurgulandı. Bu konsept odalarda farklı ihtiyaçlara göre güvenlik çözümleri deneyimlenebiliyor. Mekânda ürün sergileme anlayışı “see and select” prensibine dayandırıldı.

Showroomun kullanım amacının ürün sergileme özelliğinin ötesinde markanın sergi, seminer, etkinlik gibi fonksiyonları için de kullanılabilir olmasını sağlayarak mekanı sosyal bir buluşma noktasına dönüştürüldü, yeni bir anlam katıldı.

‘i-am’ in the lab from i-am istanbul on Vimeo.

Etiketler

Bir yanıt yazın