Hüseyin H. Karakullukçu “Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası” şantiyesini ziyaret etti

Danıştay Başkanı Hüseyin H. Karakullukçu, Varyap’ın Ankara’da inşaatını sürdürdüğü Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası şantiyesini gezerek, inşaatın seyri hakkında bilgi aldı ve binanın 29 Ekim 2012’de teslim edilmesini istedi.

Danıştay Başkanı Hüseyin H. Karakullukçu’ya bilgi veren Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş en son teknolojilerin uygulandığı projenin tüm hızıyla devam ettiğini ve çok hızlı ilerlediğini belirtti.

Cumhuriyet Bayramı’nda teslim edilecek
Ankara Eskişehir yolu üzerinde, 62.310 metrekarelik alan üzerinde 72.500 metrekarelik kapalı inşaat alanından oluşacak Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası ile ilgili olarak Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş şunları söyledi: “Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Sayın Başkanımız Hüseyin H. Karakullukçu’nun da ricasıyla hedefimiz projeyi resmi teslim tarihi 24 Ocak 2012’den önce, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda teslim etmek.”

Bir yarışma projesi olan Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası’nın mimari tasarımında; iç mekan kalitesi, yapının insanlara pozitif enerji veren, şeffaf ve az katlı bir yapıda olması temel düşünce olarak baz alındı. Bütün birimler arasında bina içerisinden bağlantının mevcut olduğu bina genel olarak, başkanlık bloğu, genel kurul salonu, kreş, sağlık birimi ve spor salonunu içeren sosyal tesislerden oluşuyor. Binada ayrıca 1600 metrekarelik konferans salonu da yer alıyor.

Çevre koruma bilinci ve enerji tasarrufu ön planda
Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası’nda çevreyi koruma bilinci ve enerji tasarrufu sağlanması doğrultusunda, binaların doğru yöne yerleştirilmesi, yağmur sularının sarnıçlarda depolanıp bahçe sulamada kullanılması gibi uygulamalarla enerji tasarrufuna yönelik önlemler alındı.

Taahhüt projelerinde de deneyime sahip olan Varyap, Trabzon Belediye Hizmet Binası, İstanbul Çağlayan’da Avrupa’nın en büyük Adalet Sarayı, İstanbul Seyrantepe Spor Kompleksi projelerini tamamlamış olup, Tekirdağ Ceza İnfaz Kampüsü inşaatına da devam ediyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın