Huş Ağacı Dalları ile Kamuflaj

Norveç'in Telemark bölgesindeki bir çiftliğin sahipleri, yakındaki göl kenarındaki mülklerinde inzivaya çekilecekleri bir mekan istiyordu. Gartnerfuglen Arkitekter ve Mariana de Delás çiftlik sahiplerinin bu isteklerine karşılık huş ağacı dalları tarafından kamufle edilen ve yalnızca su üzerinden erişilebilen minimalist bir sığınak tasarladı.

Norveç’in Telemark bölgesindeki bir gölün diğer tarafında çok tenha bir çiftlikte yaşayan bir aile, tasarımcılardan balık tutmak, yüzmek ve geceyi geçirmek için sessiz bir yer tasarlamalarını istedi.

Kulübenin tasarımı, Norveçli mimarlık ofisi Gartnerfuglen ve İspanyol meslektaşları Mariana de Delás’a ait.

Ahşap bir iskelete sahip kulübenin dış kısmı huş ağacı dallarıyla kaplı. Kışın, karla kaplı olduklarında dallar arasında yalıtkan bir hava tabakası oluşuyor. Yalnızca kızıl kahverengi renkli kapı ve pencere çerçeveleri, yapıyı doğal çevresinden farklı kılıyor.

İç mekan mobilyaları, göle bakan pencerede bir masa, piramidal çatıdaki açıklıktan yıldızların aydınlattığı gökyüzünün görülebildiği yükseltilmiş ahşap yatak gibi basit unsurlara indirgenmiş.

Oslolu mimarlık ofisi küçük ve genellikle alışılmadık binalarda ve müdahalelerde uzman. Delás ile birlikte Mallorca’da çok sayıda proje geçirmişler.

Etiketler

Bir yanıt yazın