Hükümet Binası Tuğla Cephesi ile Dikkat Çekiyor

Krushi Bhawan, Studio Lotus tarafından tasarlanan ve ilgi çekici tuğla cepheye sahip bir hükümet binası.

Fotoğraflar: Sergio Ghetti ve Andre Fanthome

Yeni Delhi merkezli Studio Lotus, Bhubaneshwar şehrinde Odisha eyalet hükümeti için bir bina tasarladı. Kompleks, göletler ve ağaçlarla dolu avlular etrafında bir kamu kuruluşunun idari ofislerine ev sahipliği yapıyor.

Studio Lotus, Alman mimar ve planlamacı Otto Königsberger’in Bhubaneshwar’ın kamu yapılarını şehir yaşamının odak noktası haline getirmeye yönelik orijinal planlarını inceledikten sonra hazırlamış.

Binanın üst katını saran tuğlalar, Hint eyaletinin geleneksel bir boyama tekniği olan Odisha Ikat’ı taklit eden desen oluşturuyor.

Studio Lotus, çevreden elde edilen üç farklı renkteki kil kullanarak desenleri tuğlalarla yeniden yaratmış. Cephedeki boşluklar, binanın doğal olarak soğutulmasına yardımcı oluyor.

Krushi Bhawan’ın her yerinde bölgesel malzemeler ve teknikler kullanılmış. Kaidesi ve kuzey kanadının bir kısmı, yakındaki madenlerden çıkarılan laterit ve khondalit taşından yapılmış.
Khondalite, orta avlunun etrafında kafesler oluşturmak için elle oyulmuş. Kompleksin halka açık meydanındaki lateralite oyulmuş kabartmalar, geleneksel, kumaş bazlı bir resim olan Odisha Pattachitra tarzında yapılmış.

Hindistan’da 4.000 yıldan fazla bir süredir devam ettirilen, bir tür metal işi olan Dhokra, binanın koridorları boyunca ekranlarda ve sütunlardaki aydınlatma armatürlerinde görülebiliyor.
600 kişinin çalıştığı bina aynı zamanda toplum için alanlar da barındırıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın