Hudson Valley’de Cam ve Çelikten Yapılmış Modernist Bir Eve “Sıcak Minimalizm” Dokunuşu 

İç mimar Magdalena Keck, New York'ta Mimar Robert Fitzpatrick tarafından tasarlanan ve 1967'de inşa edilen cam ve çelikten yapılmış modernist bir evin iç mekanını, mevcut mimariyi tamamlaması amaçlanan ölçülü ama eklektik mobilyalar kullanarak tasarladı.

Hudson Valley Glass House, Westchester County’de, New York City’den arabayla yaklaşık bir saat uzaklıkta yer alıyor.

İki katlı ev, üst katta açık bir alan ve üç yatak odası ve aşağıda bir aile odası içeriyor.

Magdalena Keck, evi kısa bir süre önce satın alan üç kişilik aile tarafından, tam zamanlı yaşamaları için iç mekanın modern ve işlev odaklı mobilya kullanımına öncelik verilecek şekilde tasarlanması için görevlendirildi.

Mimara göre, tasarım ve sanat konusunda bilgili olan aile için, evlerinde kullanılacak eşyaların her biri ile kişisel bağlantı halinde olmaları önemliydi.

“Sıcak minimalizm” tutkusundan yola çıkan Keck, ahşap zemin döşemesi ve vanilya renkli perdeler de dahil olmak üzere mimariyi ve mevcut kaplamaları tamamlayan bir dizi parça kullanmış.

Oturma odasına Fransız tasarımcı Christophe Delcourt imzalı gri bir buklet kanepe ve reçineden yapılmış sekiz köşeli, brütalist tarzda bir sehpa yerleştirilmiş.

Bitişik yemek alanında, Sergio Rodrigues’in kayın ağacı ve kumaş sandalyeleri, Desalto’dan bir Extenso masayı çevreliyor.

Masanın üzerine bir aydınlatma armatürü asmak yerine, aydınlatma ve görsel etki sağlamak için Tom Fereday imzalı bir Mito zemin lambası ve 1960’ların Tripod Cocoon zemin lambası tercih edilmiş. Ran Ortner’ın büyük, aşırı gerçekçi bir dalgalı su resmiyle yemek alanı tamamlanmış.

Alt kattaki aile odasında, atmosfer daha gündelik ve rahat. Mekan, Piero Lissoni’nin Living Divani için tasarladığı bir kanepe, gül ağacından İskandinav zigon masalar, Børge Mogensen’in bir yan koltuğu ve sumak dokuma bir halı ile tamamlanıyor.

Evin misafir yatak odasında Lawson Fenning’in bir yatağı, Reinaldo Sanguino’nun seramik boyalı bir komodin ve 1950’lerden kalma Hans Wegner’in nadir bir Vale koltuğu bulunuyor.

Keck’in dekorasyonu, bir veranda ve yüzme havuzunun bulunduğu arka bahçeye de uzanıyor. Mobilyalar arasında Unopiù’den bir kanepe ve sehpa bulunuyor. Eero Saarinen imzalı yuvarlak, beyaz yemek masası, Harry Bertoia imzalı beyaz sandalyelerle eşleştirilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın