Hub’tan Belçika’da Bir Sürdürülebilir Hareketlilik Örneği Otopark: Park + Ride

Hub’tan Belçika’da Bir Sürdürülebilir Hareketlilik Örneği Otopark: Park + Ride

Belçika’nın liman kentlerinden Anvers’te, mimarlık ve kentsel tasarım stüdyosu HUB tarafından bölgenin toplu taşımasının yanı sıra hareketlilikte sürdürülebilirlik konusunda örnek olan bir halka açık otopark tasarlandı.

Park + Ride binası, farklı ölçeklerde değişen geçişler yoluyla çeşitli ulaşım biçimleri arasında bir aracı ve bağlantı noktası görevi görüyor.

Bireysel ve toplu taşıma düğümleri arasındaki fiziksel bir geçiş noktası olan yapı, kamu hizmetlerinin kullanımını teşvik ediyor.

Beton plakalar, ahşap kirişler ve direklerin demonte edilebilir, cephesiz hibrit bir yapısı olarak tasarlanan proje, sürdürülebilir ve açık bir tasarım yaklaşımına sahip. Ek olarak, yeşil ceplerin yerleşimi ve merkezi olarak konumlandırılmış teraslar, trafik akışı için yönlendirici bir kanal görevi görürken bol gün ışığı sağlıyor.

Lamine ahşap kirişler, gömülü CO2’yi azaltıyor ve yüksek kat boyuna imkan verdiği için mekana ritmik bir şeffaflık sağlıyor. Ayrıca beton döner merdiven gibi mimari elemanlar yönlendirme sağlarken çarpıcı bir görünüm de veriyor.

Yapının yaya dostu sirkülasyon yolları ve genişletilmiş avlularının kompakt planlaması belirgin bir tanınma ve ölçeklenebilirlik yaratmış.

Halka açık otoparkın altyapısında uygulanan ortak kullanım ve geniş programlama önerisi, sürdürülebilir transferleri ve hareketlilik için yeşil bir modeli teşvik ediyor.

Etiketler

Bir cevap yazın