HTA Design, Croydon’da Dünyanın En Yüksek Modüler Konut Projesini Tasarladı

İngiliz mimarlık stüdyosu HTA Design, Güney Londra'nın Croydon bölgesinde yer alan ve dünyanın en yüksek modüler konut binası olarak tanımladığı iki kuleli projesini tamamladı.

Ten Degrees olarak adlandırılan 135 metre yüksekliğindeki konut projesi, 38 ve 44 katlı iki kule üzerinde bulunan 546 kiralanabilir ev, bir sanat galerisi ve bir kafe içeriyor.

Proje, doğu Croydon istasyonunun yakınında yer alıyor ve bölgenin yeni kültürel projelerine  açılan bir kapı olarak tanımlanıyor.

Modüler ev üreticileri Vision Modular Systems ve Tide Construction ile iş birliği içinde inşa edilen Ten Degrees, yaklaşık 1.500 modül içeriyor.

Stüdyo, alan dışı modüler üretim ve inşaat yöntemlerini kullanarak tipik karbon emisyonlarını yüzde 40 oranında azaltabildiğini söylüyor.

“Fabrika yapımı binalar, geleneksel binalardan daha enerji verimli. Hava sızdırmazlığı, ısı köprüleme ve yapımı tamamlanmış binanın kalitesi gibi konular, üreticilerle birlikte çalışarak ve teknik sorunları tasarımın başlarında çözerek ele alınabilir.”

Kuledeki konut katlarının her biri, bir ila üç yatak odalı evlerden oluşan yedi daire içeriyor. Evlerde açık plan yaşam alanları, tavandan zemine pencereler ve Juliette balkonlar bulunuyor.

Proje; çatı katında dinlenme alanı, özel yemek alanları, spor salonu, sosyal tesis ve eğlence mekanları ile açık çalışma alanları gibi ortak alanlar yer alacak şekilde düzenlenmiş.

İki kulenin dış cephesi, 1 Nolu Croydon kulesi de dahil olmak üzere yüzyıl ortası yerel kulelerden oluşan bir koleksiyondan ilham alan çok yönlü bir geometrik tasarıma sahip.

Camlı toprak karolar, binanın cephesi boyunca kulelerin dışını kaplayan yansıtıcı koyu yeşil bir örtü oluşturuyor.

38 katlı kulenin üzerinde, pencereler ve delikli metal balkonlar arasında, projenin açısal tasarımını da yansıtan sivri uçlu bir oluşum yaratmak için toprak paneller düzenlenmiş.

44 katlı kule, zikzak etkisi oluşturmak için birleşen iki panel ile daha minimalist bir görünüm kazanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın