Houston’da Kuş Gözlemcileri İçin Tasarlanan Masif Ahşaptan Bir Pavyon

Mimar Jesús Vassallo ve Rice Üniversitesi yüksek lisans öğrencilerinden oluşan bir ekip, üniversitenin Houston kampüsüne çapraz lamine ahşap panellerden yapılmış bir pavyon inşa etti.

Johnson Owl Deck Pavilion, karbon negatif ve sürdürülebilir bir bina yöntemi olarak potansiyelini göstermek için çapraz lamine ahşap (CLT) paneller kullanılarak inşa edilmiş.

Proje CLT’nin yapısal davranışına ve estetik potansiyeline uygun bir bina tasarlamak fikriyle hayata geçirilmiş.

Yapı, üniversitenin yüksek düzeyde kuş türünü kampüse çeken, restore edilmiş bir su havzası olan Harris Gully Doğal Alanı’nda tasarlanmış. Tasarım gereği karmaşık olmayan bir görünüme sahip  92 metrekarelik  pavyon, tek bir kare, düz çatı ile tepesinde sekiz dikdörtgen sütun içerecek şekilde planlanmış.

Yapının kolonları ve çatısı, malzemenin montajını sergilemek için en doğal haliyle güney sarıçamından CLT panellerden yapılmış.

Kuş gözlemcileri veya yapının diğer ziyaretçileri için mahremiyet sağlamak için her sütun farklı bir açıda döndürülmüş.

Tasarım ekibine göre yapı, bulunduğu arsadaki bitki örtüsünün arasında “küçük bir tapınağın harabesi” gibi görünecek şekilde tasarlanmış.

Kampüste kalıcı bir enstalasyon olarak hayata geçirilen yapı  hem öğrenciler hem de halk tarafından ziyaret edilebiliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın