‘Hoşgörü’ Projesinde Usulsüzlük İddiası

Alevilerin tepkisine rağmen Ankara’da temeli atılan cami-cemevi projesi için imar yasalarının hiçe sayıldığı iddia edildi.

İddiaya göre daha önce katı atık alanı olarak kamulaştırılan alan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararıyla kısa bir süre önce sosyal-kültürel tesis alanı haline getirildi. Daha sonra Konya’da Nur Cemaatine ait bir vakıf tarafından satın alınan alanın, geçtiğimiz mayıs ayında CEM Vakfıyla ilişkili Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfına devredildi.

İddiayı gündeme getiren Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, Kartaltepe’de ibadethane temelinin korsan bir şekilde atıldığını söyledi. Bülbül, “Bizim elimizde belge var orası ıslah edilmemiş bir çöplük alanıdır. Üzerine temel atılan yer Konya’da bir Nurcu vakıf tarafından satın alınmıştır. Daha sonra temeli atan Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı tarafından devir alınıyor. Belediye usulü yerine getirmeden işlemler yapılıyor. İki inanç açısından da böyle bir yere ibadethane yapılması uygun değil. Şu anda o cemevi korsan niteliğindedir” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın