Hood Sanat Müzesi’nde Yenileme Çalışmaları Tamamlandı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Dartmouth kentinde bulunan Hood Sanat Müzesi, Tod Williams ve Billie Tsien tarafından yürütülen iki yıllık bir çalışma ardından yenilendi.

Fotoğraflar: Michael Moran

Bir Charles Moore tasarımı olan ve Dartmouth College’ın akademik faaliyetleri ile bağlantılı olarak faaliyet gösteren yapıya dahil edilen yeni galeriler ve araştırma alanları ile müzenin öğretici ruhu ve ziyaretçileri yeni keşiflere teşvik edici yapısı desteklendi.

Sergi alanını yüzde kırk iki oranında büyüten yeni tasarım sadece müze koleksiyonlarını korumakla kalmıyor; aynı zamanda eserlerin detaylı olarak incelenebilmesi daha fazla alan sağlıyor.

Tod Williams, sanat ve eğitim odaklı olarak yürütülen projeyi şöyle özetliyor:

Charles Moore’a ait yapının ayırt edici özelliklerini korurken ilerici bir öğretim müzesi tasarlamak adına Hood Müzesi ve Dartmouth College ekipleri ile yakın çalışmalar yaptık. (Ekipler arasında) pedagojik ve mimari bir iletişim kuruldu. Hood Sanat Müzesi’nin yenilenmesi ve müzeye yapılan eklemeler ile kurumun kimliğini ve işlevlerini geleceğe aktararak eski ve yeni arasında tamamlayıcı bir diyalog yaratıldı.

Müzede yürütülen bu çalışmalar, Dartmouth College’ın gelecek nesillere yönelik sanat faaliyetlerine karşı duyarlılığının bir göstergesi olarak ele alınabilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın