Hollie Bowden, Eski Bir Barı Mücevher Showroomuna Dönüştürdü

Hollie Bowden, Londra'daki bir barı Completedworks markası için gösterişten uzak bir mücevher showroomuna dönüştürdü. Bu minimalist stüdyo ve showroom’da kireç badanalı duvarlar, alüminyum teşhir elemanlarıyla buluşuyor.

Fotoğraflar: Genevieve Lutkin

Marylebone’daki eski bir barın iki katında yer alan tesis, Completedworks’ün mücevher ve seramiklerini tasarlayıp sergilemesi için bir alan olmasının yanı sıra bir dizi zanaat odaklı derse de ev sahipliği yapmasına imkan sağlıyor.

Marka 2013 yılında kurulmuş ve ürünleri şimdiye kadar büyük ölçüde Dover Street Market ve Liberty gibi lüks mağazalarda satılmış. Ancak markanın kurucusu Anna Jewsbury, Completedworks’ün kendi mekanına sahip olmasının zamanının geldiğini düşünmüş.

“Müşterilerimiz git gide daha fazla gelip eserlerimizi bizzat görmek istiyordu, ancak iyi düşünülmüş ve vizyonumuzu yansıtan bir alana sahip olmadığımızı hissediyorduk. İnsanların bizim dünyamıza girebilmelerini ve bizi tanımalarını, bizim de onları tanımamızı istedik.” 

Jewsbury’nin, showroom’un tasarımı için çalıştığı Londra merkezli tasarımcı Hollie Bowden, doğal olarak tasarımında markanın mücevherlerinden ilham almış. Örneğin, stüdyonun her yerinde karşılaşılan dövülmüş metal kapı kolları altın Cohesion küpelerinin buruşuk tasarımına doğrudan referans veriyor.

Bowden, “[Completedworks] dokusal yüzeylerin güzelliği ve akıcı, neredeyse barok formlarıyla tanınıyor. Minimal detaylar ve katı çizgilerle bunu gösteren bir sergileme dili geliştirdik,” diye açıklıyor.

Stüdyodaki neredeyse her yüzey bej tonlu kireç boyayla boyanmış, orijinal tuğla duvarlardan sadece birkaç parça ve merkezi merdivenin yakınında açıkta bırakılmış eskimiş bir metal sütun kalmış.

Bowden, kalın kaideler ve tavandan tabana direklerle desteklenen süper ince raf üniteleri de dahil olmak üzere bir dizi teşhir elemanı oluşturmak için fırçalanmış alüminyum kullanmış.

Mekanda ayrıca siparişleri paketlemek amacıyla kullanılan, kutular için ayrı bir depolama alanı bulunan ve kağıt mendil veya balonlu naylonun kullanmak için çekilip çıkarılabileceği ince açıklıklar içeren birkaç tane alüminyum tezgah da bulunuyor. Stüdyonun özel mobilyaları için biraz daha eğlenceli bir renk ve malzeme seçimi kullanılmış.

Ana sergi salonunda, lila ketenle kaplanmış modüler bir teşhir adası bulunuyor. Ofiste ise Bowden’ın ortağı da olan tasarımcı Byron Pritchard, geleneksel Japon shoji perdesini andırmasını amaçlayarak yarı saydam kağıtlarla kaplanmış ızgaralı ahşap bir dolap tasarlamış.

Bu Bowden’ın Londra’nın zengin Marylebone mahallesindeki ilk projesi değil. Tasarımcı daha önce de emlak şirketi Schönhaus için bir ofis tasarlamış ve mekânı koyu lekeli meşe ve eskitilmiş deri ile süslemiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın