Hollandalı Peyzaj Mimarlığı Ofisi Carve’dan Marmara Forum’a Oyun Alanı

Hollandalı peyzaj mimarlığı ofisi Carve, Marmara Forum’un yenilenmesi projesi kapsamında çatısındaki terasa çocuklar için oyun alanı tasarladı.

Fotoğraflar: Aslı Dayıoğlu

Marmara Forum’un teras ve yemek alanlarının yenilenmesi, yeniden cazibe alanı haline getirilmesi kapsamında Elger Blitz tarafından kurulan Carve, alışveriş merkezi için açık hava oyun alanı tasarladı.

Oyun alanında farklı yaş gruplarına ayrılmış alanlar bulunuyor. Carve, hem form hem de deneyim yoluyla tasarımda bir bağlantı kurmayı amaçlamış: “yerden yaklaşık sekiz kat yukarıda bulutlara dokunma deneyimi.”

Bu tarz ticari alanlarda çocukların oynayabileceği alanların genellikle sınırlı olması ekibin tasarıma başlangıç noktalarından biri olmuş. Tasarımlarında, içerisinde oynanabilen, büyük hacimli, yüksek yapılar ortaya koymuşlar.

Oyun alanı, farklı yaş gruplarına hitap eden dört alandan oluşuyor: küçük çocuk alanı, tırmanma kubbesi, büyük bir küre topluluğu ve dahili kaydıraklı yaklaşık sekiz metre yüksekliğinde bir tırmanma kulesi…

Bulutların içi tamamen oyun öğeleriyle döşenmiş: çocuklar tırmanabiliyor, kayabiliyor, hamaklarda yatabiliyor ve yüksekten bir pencerenin arkasından şehrin silüetine bakabiliyor…

Dikroik pencereler oyun bulutlarının pencerelerinden görülen dünyaya olağanüstü renkler veriyor. Böylelikle, renkler aracılığıyla çocukların gerçek hayatta büyülü bir gerçeklik yaşaması sağlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın