Hollanda’daki Kil Cepheli Prefabrike Stüdyo Kulübesi

LMNL office tarafından Hollanda'nın Brabant kentindeki bir evin bahçesinde tasarlanan prefabrike kulübenin cephesi toprak rengindeki kil fayanslardan oluşuyor.

LMNL office’in daha önce tasarlamış olduğu bir evin sahipleri tarafından sonradan yaptırılan bahçe stüdyosu, prefabrike ahşap panellerden hazırlanmış. Yapı bilinçli olarak basit bir forma sahip.

Ofisin kurucuları Erica Chladová ve Robert van der Pol: 

“Çağdaş estetik, ana evin tasarım unsurlarını hatırlatıyor. Her tasarım kararı, işlev, basitlik ve uyarlanabilirlik açısından dikkatle değerlendiriliyor.”

Dikdörtgen ve kompakt formdaki kulübe 7,5 x 13 metre boyutlarında ve mevcut bahçeyi güneybatıdan gelen rüzgarlardan korurken sabitleyecek şekilde konumlandırılmış. Çok yıllık bitki yatakları baraka ile ev arasında yer alıyor ve yapının sokaktan korunmasına yardımcı oluyor.

Kulübe, yapının nefes almasını sağlamak için ahşap bir çerçeve ve doğal ahşap elyaf izolasyonla doldurulmuş prefabrike ahşap paneller kullanılarak inşa edilmiş. Ofise göre bu, yatay ahşap kaplamalara sahip “bölgenin tipik barakalarına” bir gönderme.

Kulübenin çatısını ve duvarlarını kaplayan toprak rengi kil kiremitler, ana evde kullanılan tuğlaları yansıtacak şekilde tasarlanmış.

Kulübenin çatılı uç duvarları, düzensiz yaşlanmayı önlemek için önceden boyanmış Accoya ahşabıyla kaplanmış. Aynı ahşap ana evi çevreleyen verandalarda da kullanılıyor. İç mekanda, Studio Shed’in zemin katında, gizli garaj kapıları olan bir garaja bitişik bir mutfak ve banyo bulunuyor. İki kat yükseklikteki merdiven, birinci kattaki yatak odasına ve stüdyo alanına çıkıyor.

Kulübenin iç mekanında ise sıcak ve doğal bir malzeme paleti var. Beyaz badanalı çam paneller duvarları ve tavanı kaplıyor. Bu malzeme uygulaması depoya kadar uzanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın