Hollanda’daki 1960’lardan Kalan Eski Bir Rekreasyon Alanı Yenilendi

Hollanda Bergen op Zoom'daki De Heide, 1960'larda oluşturulmuş bir rekreasyon alanı. Bir kano göleti, kumlu bir plaj ve ormanlık alanla çevrili bir yüzme havuzundan oluşan rekreasyon alanı yıllarca süren sessizliğin ardından RO&AD Architecten tarafından yenilendi.

Fotoğraflar: Katja Effting, Drone Fotoğraflar: Merijn Koelink

RO&AD Architecten tarafından hayata geçirilen projede havuzlar birbirine bağlanmış, derinleştirilmiş, böylece su kalitesi garanti altına alınmış. Ayrıca yol üzerindeki rekreasyon alanı ile arkasındaki tabiatı koruma alanına bir yapı eklenmiş.

Planın bir parçası da alana bir dizi rekreasyon öğesi eklemek olmuş. Bunlar rekreasyon alanını tabiatı koruma alanına bağlayan bir köprü, bir piknik alanı / deneyim noktası ve bir manzara noktasından oluşuyor.

Rekreasyon alanları arasında benzerlikler oluşturmak için 3 öğenin de aynı şekilde yapılmasına karar verilmiş. Strüktürlerin yapımında 2. el ahşap malzeme kullanılmış. 2. el malzeme seçiminin ardında sadece sürdürülebilirlik hedefleri değil aynı zamanda da zaman eksikliği de yatıyor. 3 öğenin siparişinden teslimatına kadar tüm süreç sadece 6 ay sürmüş.

Köprü bir köprü, ama aynı zamanda bir adanın üzerinden süzülen ve bölgeye bakmak için çeşitli noktalarda bankları olan dinlenecek bir yer.

Piknik yeri, tabiatı koruma alanına ve önündeki kurbağa havuzuna bakıyor.

10 metre yükseltilmiş manzara noktası, bölgedeki en yüksek nokta olan eski bir atık alanının üzerinde bulunuyor.

Etiketler

Bir cevap yazın