Hollanda Tasarım Haftası’nda 100’den Fazla Sürdürülebilir Yapı Malzemesiyle İnşa Edilen Ev

16-24 Ekim 2021 tarihleri arasında Hollanda Tasarım Haftası'nda (DDW) ilk kez sergilenen Biobased Creations ve RoosRos Architecten tasarımı The Exploded View Beyond Building; tamamen biyobazlı malzemelerle inşa edilmiş, döngüsel inşaat yöntemlerine sahip bir sergi evi.

Eindhoven’da düzenlenen Hollanda Tasarım Haftası boyunca halka açık olan tasarım, çevrim içi olarak da görüntülenebilir.

Tasarımda, 100’ün üzerinde doğal yapı malzemesi bulunuyor. Biobased Creations’tan tasarımcı Pascal Leboucq, mevcutta olan ve inşaat dünyasında kullanılabilecek sonsuz, potansiyel malzemeleri gösterdiklerini söylüyor: “Örneğin gıda, deniz yosunu, lağım suyu, toprak, mantar ve hatta kendi yaşam ortamımızdan elde edilen malzemeler. Bugünün, yarının ve yarından sonranın malzemeleri. Evin içinde yürüyorsunuz ve tüm malzemeleri görebiliyor, hissedebiliyor ve koklayabiliyorsunuz. Her odanın kendi hikayesi var.”

Proje; inşaatçılar, üreticiler, çiftçiler, bilim adamları, tasarımcılar, hükümetler, araştırma enstitüleri, hikaye anlatıcıları ve sanatçılar arasındaki araştırma ve iş birliğinin bir sonucu olarak ortaya çıkıyor. Yeni biyobazlı malzemelerin tasarım potansiyelinin yanı sıra modülerlik gibi döngüsel inşaat yöntemlerini araştırmak hepsinin ortak tutkusu.

Sergi ile tasarımcıları, inşaatçıları ve kullanıcıları gelecek hakkında düşündürmek amaçlanıyor. “Eviniz gelecekte nasıl görünecek? Ve konu yaşamak olduğunda sizce gerçekten önemli olan nedir?”

“Tasarım gelecek için umut, enerji ve ilham veriyor. Büyük ölçekte dairesel ve biyobazlı inşa edebileceğimizi gösteriyoruz.”

Biobased Creations Direktörü Lucas De Man

Etiketler

Bir yanıt yazın