Hollanda Geri Dönüşümlü Plastikten Yol Yapacak

Rotterdam, plastik şişeleri kullanarak ulaşımda asfalttan daha güvenli, çevreci, uzun ömürlü ve üzerinde hareketi kolaylaştıran yollar tasarlamayı planlıyor.

Hollandalı inşaat firması Volker Wessels, tamamen geri dönüştürülmüş plastikle inşa edilebilecek karayolları için yaptıkları çalışmayı duyurdu. Plastikten inşa edilecek yolların -40 ile 80 derece arasındaki sıcaklıklara asfalttan daha dayanıklı olduğu ve daha az karbondioksit emisyonuna yol açacağı belirtiliyor.

Bir fabrikada parçalar halinde üretilebilecek yollar kullanılacak bölgeye taşınabilecek, böylece yerinde inşaata gerek kalmayarak kısa süre içinde kullanıma açılabilecek.

Projenin şu an konsept aşamasında olduğunu belirten firma yetkilileri üç yıl içinde hayata geçirmeyi planlıyor. Isıtılan yollar veya sessiz yüzeyler gibi ileri zamanlardaki gelişmeler için plastik yol projesinin büyük bir potansiyel barındırdığı belirtilirken, bu projenin sürdürülebilir teknolojiler konusunda oldukça hevesli bir kent olan Rotterdam’da kısa sürede uygulamaya geçeceği düşünülüyor. Proje tamamlanırsa, Hollanda, dünyanın ilk geri dönüşümle yaratılan karayoluna sahip olmuş olacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın