Holder Mathias Türkmen Devlet Başkanı’nın Olimpiyat İsteğini Gerçekleştiriyor

Olimpiyatlar olsun ya da olmasın 5 milyar Dolar'lık proje, Orta Asya'nın en büyük spor kompleksi olacak.

Holder Mathias, Türkmenistan’da Olimpiyatların gerçekleşmesini arzu eden devlet başkanı için master planını hazırladığı 5 milyar Dolar’lık spor kompleksi projesinin ilk imajlarını açığa çıkardı.

Asya Salon Sporu Oyunları için yaptırılan Aşkabat Olimpiyat Kompleksi Orta Asya’nın en büyük spor kompleksi olacak.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov bu proje sayesinde eski Sovyet Cumhuriyeti’nin dünya çapında sporcular yetiştirmesine olanak sağlayacağını söyledi ve ekledi: “Olimpiyat kompleksi Türkmenistan ve Orta Asya’nın gururu olacak.”

Olimpiyat Oyunlarını içerisinde barındırabilmek için yapılar gerekli uluslararası standartlara uygun olacak ve üç aşamada teslim edilecek.

İlk aşamada İstanbul merkezli yüklenici Polimeks için çalışan Holder Mathias ve Arup, üç ana arena için 15.000 ve 5.000 kişi kapasiteli iki çok amaçlı arena ve 6.000 kişilik bisiklet yarış pistini kapsayan tasarımlar geliştiriyor.

Holder Mathias’ın ortaklarından Nic Downs, “Bu projenin ölçeği çok büyük. Çeşitli zaman ölçütleri ve son teslim tarihi üzerinde çalışan 24 kişilik bir ekip vardı. Aynı zamanda ekiplerimiz Londra ve Cardiff arasında bölündü ve ekibimizde çalışanlar arasından yaklaşık 2-3 haftada bir orada bulunanlar da vardı. Kısacası çok fazla seyahat edildi. Ülke için önemli ve böyle büyük çaplı bir projenin parçası olmak, projeye dahil olan herkes için şu ana kadar tatmin edici oldu. İnşaatın olabildiğince hızlı işleyebilmesi için projenin ilk aşamasından kalan elemanların tasarımlarını netleştirip tamamlıyoruz,” dedi.

Uygulama müdürü Peter Gamble hem ticaret ve eğlence sektöründeki hem de yurtdışındaki tecrübeleri nedeniyle bu proje için seçildiğini söyledi ve ekledi: “Şüphesiz son birkaç yıl mimarlar için zorlu oldu. Ancak ihracat uzmanı sayesinde, yurtdışında genişleyen bir iş ağını sağlamlaştırmış olduk.”

Etiketler

Bir yanıt yazın