HofmanDujardin, Amsterdam’daki Rembrandt Park One Binasını Ofise Dönüştürüyor

Doğu Amsterdam’daki Rembrandt Park One binası; kamusal işlevlere sahip, sürdürülebilir, üst düzey bir ofis binasına dönüştürülüyor.

1967 yılından bu yana, Ringpark olarak bilinen eski ikonik yapı, A10 çevre yolu ve parkın güzel göletleri arasında önemli bir yere sahip. Aynı zamanda, bina park ve Amsterdam New-West arasında bir duvar görevi görüyor. HofmanDujardin tarafından yapılan geliştirme ve sürdürülebilir yenileme tasarımı ile yapıya yeni katmanlar ekleniyor.

Zemin kat cepheleri açılarak binaya davetkar bir yüz katmak için tamamen camla kaplanıyor. Binayı çevreleyen yeşil alanın ise otoyol viyadüğüne kadar uzatılması planlanıyor. Binanın zeminden yapılacak yeni bir geçit ve göleti geçen bir köprü ile parka bağlanması hedefleniyor.

Zemin katta önerilen bu yeni güzergah boyunca, farklı gölgeliklerden oluşacak yepyeni bir bina hacmi mevcut yapının altında uzanıyor. Zemin katta yer alacak sandviç ve kahve barı, fitness stüdyosu ve ortak çalışma alanı gibi alanlarda ortak toplantılara ev sahipliği yapacak. Bina, restoran ve terasa sahip yeni bir cam terasla doğudaki su kenarına kadar devam ediyor.

Ofis katları, sürdürülebilir bir yenileme için tamamen yeniden projelendiriliyor. Yükseltilen tavan ve etkileyici beton yapı, iç mekanların sağlam bir şekilde yeniden oluşturuyor. 24.000m²’lik dönüştürülebilir ve bölünebilir alan ile ufak kuruluşlardan çok uluslu şirketlere kadar her türlü kuruluşun kullanımına açık olacak şekilde düzenleniyor. Binanın ikonik silüeti, çatıya konulacak iki ek cam zemin ile daha da öne çıkarılıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın