Hitler’in Evi İçin Yarışma Düzenlenecek

Avusturya Hükümeti, eski Nazi lideri Adolf Hitler'in doğduğu evin polis karakoluna dönüştürülmesine karar verdi. Karakol için önümüzdeki yıl içerisinde bir mimari proje yarışması düzenlenecek.

Fotoğraf: Joe Klamar

Braunau am Inn kasabasındaki ev, 1972-2011 yılları arasında Avusturya Hükümeti tarafından kiralanmıştı ve engelli bireylere hizmet veren bir sağlık merkezi olarak faaliyet gösteriyordu. 2011’den beri atıl durumda olan yapı, sahibine 810.000 Euro tazminat ödenmesi ile 2016 yılında Hükümet tarafından istimlak edilmişti.

Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Peschorn, Hitler’in doğduğu evin Avrupa Birliği genelinde düzenlenecek bir mimari proje yarışması ile polis karakoluna dönüştürüleceğini duyurdu.

Üç katlı binanın “Neo-Nazi gruplar tarafından bir anıta dönüştürülmesinin engellenmesi” için geçtiğimiz yıllar boyunca çeşitli öneriler getirildi. Binanın sosyal yardımlaşma kurumlarına hizmet vermesi, bir tarih müzesine dönüştürülmesi gibi fikirlerin yanı sıra tamamen yıkılması gerektiğini savunanlar da vardı. Bakan Peschorn, yapının karakola dönüştürülmesi ile “evin asla Nazizm’in anılacağı bir yer olmayacağı mesajını vereceklerini” belirtti.

Etiketler

Bir yanıt yazın