Hitit Vazosu Kulelere İlham Oldu

İstanbul'da bir inşaat şirketi, arkeolojik kazılarda ortaya çıkarılan Hitit vazosundan yola çıkarak Vazo Kule isimli yeni bir bina inşa ediyor.

Maltepe Dragos’ta yapılacak Vazo Kule, Hitit sanatının en önemli objelerinden İnandık Vazosu’ndan esinlendi. İnandık Vazosu, Hitit devletinin Çankırı’ya yakın İnandık köyünde bulundu. Vazo Kule, İstanbul Anadolu yakasında Fener’den başlayıp Tuzla’ya kadar devam eden Türkiye’nin en uzun sahil bandı üzerinde yer alıyor.

Vazo Kule’de 5 yıldızlı otel konforu, lobi, danışmanlık, kat hizmeti, 7/24 özel güvenlik, yürüyüş parkurları, fitness merkezi, Türk hamamı, açılır kapanır 4 mevsim yüzme havuzu, mini alışveriş merkezi, kafeler, restoranlar, otopark ve helikopter pisti yer alıyor. 400 adet bağımsız bölümden oluşan proje, otel konseptiyle işletilecek 300 adet rezidans ve 100 adet ev-ofisten oluşuyor.

Ortadoğu’nun en büyük oteller zinciri olan ve 12 ülkedeki 26 şehirde 100’e yakın oteliyle yılda 5 milyon müşteri ağırlayan Abu Dabi merkezli Rotana’yla güçlerini birleştiren DAP Yapı, projedeki 300 bağımsız rezidansı otel konseptiyle işletecek. Vazo Kule’deki rezidanslar, dileyenler için hayat alanına dönüşürken dileyenler için otel işletim sisteminde kiraya verilerek gelir sağlayacak. DAP Yapı, Vazo Kule’deki kiralama modeliyle yatırımın 8 ila 12 yılda kendini amorti edeceği iddiasını taşıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın