Hindistan’da Heykelsi Cephesiyle Dikkat Çeken Konut

Hindistan’da Heykelsi Cephesiyle Dikkat Çeken Konut

Cadence Architects tarafından Hindistan’ın Bengaluru şehrinde tamamlanan Badari House 223 metrekarelik bir alana sahip.

Müşteriden gelen istek doğrultusunda mekan, kişisel ve samimi olması gereken alanlar ile aile ve arkadaşlarla zaman geçirilecek alanlar olarak ikiye ayrılmış. Binanın dış ve iç mekanları, mimari dokunuşlarla zenginleşen bir dizi alanın bir araya getirilmesi olarak kavramsallaştırılmış.

Plan, evin ruhunu oluşturan iki kat yükseklikte bir alan etrafında düzenlenmiş. Yaşam alanı; oturma odası, yemek odası, mutfak, ibadet alanı ve balkonu uyumlu bir bütün halinde birbirine bağlıyor. Alan, bir balkon ve yukarıdaki katla bağlantı kurmak için ona bakan bir köprü ile daha canlı bir hale getirilmiş. Bu alandaki akışkanlık, bireysel gereksinimlerin birbiriyle örtüşmesini sağlayarak aile için rahat bir interaktif alan yaratıyor.

Projenin göze çarpan kısmı olan cephe bölümü bir bütünü oluşturmak için farklı parçaların bir araya getirilmesi fikrinden yola çıkılarak tasarlanmış. Ana yatak odasının cephesinde figüratif bir hava yaratmak yontulmuş mermer kullanılmış.

Tavandan yapısal olarak sarkıtılan bu boşluklu mermer panel, pişmiş toprak çerçeve ile bağlanmış. Boşluk alanda ise bir bahçe oluşturulmuş. Yeşillikli balkon, evin iç mekanları ile baktığı sokak arasındaki bağlantıyı sağlıyor.

İşlek caddeden ayrılan teras, ailenin eğlendiği ve keyifli zaman geçireceği bir alan olarak tasarlanmış. Sinema odası ve misafir yatak odası, jakuzili ve açık balkonlu açık bir alana açılır şekilde planlanmış. Çıtalı çatı ve yükseltilmiş yeşil duvar aracılığıyla mekana gerekli mahremiyet sağlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın