Hilton Oteli Nasıl Çalışıyor?

Açık Kapı Mimarlık Festivali'nin 5 Ekim'deki ziyaret noktalarından biri de Hilton Oteli'ydi.

Yoğun katılımla gerçekleşen gezi, Hilton Oteli Baş Mühendisi Halit İbak ve Açık Kapı Mimarlık Festivali refakatçisi Şehir ve Bölge Planlama öğrencisi Arzu Eralp yürütücüğünde gerçekleşti.

Taksim Gezisi’nin kuzey ucunda yer alan ve 1952 senesinde Skidmore, Owings ve Merill (SOM Grubu) tarafından tasarlanan ve yerel danışmanlığını Sedad Hakkı Eldem’in gerçekleştirildiği Hilton Oteli, Türkiye’nin önemli modern mimari miraslarından biri. Gezi kapsamında zengin otelcilik kültürüne sahip Hilton Oteli’nin günlük çalışma birimlerine dair detaylı bilgi verildi. Öncelikle daha küçük ölçekli, kendi içerisinde bölünebilir bir toplantı salonu ve daha büyük etkinlikler için kullanılan Şadırvan Salonu gezildi. Sonrasında ise personel yemekhanesi, otelin pastanesi ve mutfağı, bulaşıkhane, çamaşırhane, çeşitli depoların bulunduğu alanlar ve elektrik, havalandırma ve yangın denetimi birimlerinin bulunduğu teknik kat gezilerek, binanın teknik olarak nasıl çalıştığı görülmüş oldu.

Bunların yanı sıra Hilton Oteli’nin Boğaz manzaralı odalarının biri de gezi kapsamındaydı. Odanın teknik donanımı da ziyaretçilere aktarıldı. Son olarak otelin içerisinde başka bir firma tarafından işletilen bir restoran da gezilerek, ziyaret son erdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın