Heykelsi Metal Kurdele ile Bağlanan Bir Kültür Merkezi

Fransız mimar Christian de Portzamparc, Şangay'ın yaklaşık 100 kilometre kuzeybatısında yer alan bir şehir olan Suzhou'da bir kültür merkezi tasarladı.

Suzhou Körfezi Kültür Merkezi projesi, şehrin Wujiang gölü kenarının master planının bir parçasını oluşturuyor. Bölgenin yaya ekseninin suyla buluştuğu yerde, merkezi bir konumda bulunan Suzhou Körfezi Kültür Merkezi, gölün panoramik manzarasına hakim bir noktada tasarlanmış.

Bina eksenin güneyinde müzeler, sergi alanı ve bir kongre merkezi ve kuzeyde 1.600 kişilik opera binası, müzik okulu ve sinema olmak üzere iki bölüme ayrılmış. Christian de Portzamparc, bu iki kanadı, iki yapıyı çevreleyen heykelsi, kurdeleye benzer formlarla birleştirmeyi planlamış.

Bu alan aynı zamanda iki kanat arasında yerden 40 metre yükseklikte, şehrin panoramik manzarasını sunan erişilebilir bir yürüyüş yolu olarak tasarlanmış.

Kültür merkezinin tasarımı, yanardöner yansımalarla su, gökyüzü ve mimariyi birbirine bağlayan yeni bir manzara yaratmayı amaçlamış. 500 metre uzunluğa sahip olan metal bant çelik ve alüminyumdan yapılmış.

Christian de Portzamparc, kurdeleyle sekiz sayısı şeklinde birbirine bağlanan kanatların ying ve yang şeklindeki hareketteki ikiliği temsil ettiğini belirtiyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın