Hey! Kentle İlgili Fikirlerini Paylaşmaya Hazır mısın?

Görünen o ki artık kentlerimizle ilgili daha çok karar veriyor, daha çok fikir üretiyoruz. Buna bir katkı da SANALarc ve Studio X'in desteğiyle oluşan HEY! (igi) platformu. 15 Aralık'a kadar fikirlerinizi paylaşmayı unutmayın.

HEY!, herkesin kent tasarımında aktif rol alması amacıyla farkındalık ve tasarım araçlarının kullanılmasını sağlayan, Studio-X ve SANALarc işbirliği ile kurulmuş geniş bir paylaşım ortamı. Kentiniz ile ilgili tartışmak istediğiniz herşeyi bu platformda paylaşabilir, önerilerinizi ve projelerinizi 15 Aralık’a kadar web sitesi üzerinden yayınlayabilirsiniz. Süreç sonunda fikirler kartlara basılacak ve atölye çalışmaları ve halk girişimleri ile şekillenecek.

Ekip, işin çıkış noktasının geçtiğimiz yıl ARKIMEET 2013’te yer alan Yürünebilirlik: Ortak Yüzeyler Atölyesi olduğunu belirtiyor. Moderatörlüğünü Alexis Şanal’ın yaptığı atölyeyi bu adresten inceleyebilirsiniz.

Nedir ne değildir diyorsanız, İstanbul Tasarım Bienali paralelinde Studio X’de yer alan kartları ziyaret edebilirsiniz.

Çağrıları şöyle:

Hep birlikte kentleri daha yürünür, yaşanır, sevilir kılalım!
Portalı, kart destesi ve sergisiyle HEY! Imaginable Guidelines İstanbul Studio-X’te.
HEY!, herkesin kent tasarımında aktif rol alması amacıyla farkındalık ve tasarım araçlarının kullanılmasını sağlayan, Studio-X ve SANALarc işbirliği ile kurulmuş geniş bir paylaşım ortamıdır. Platform tartışmalara ev sahipliği yapan, fikirlere ilham veren ve kamusal alanı besleyen önerileri tetikleyen web portalı sayesinde, geniş çaplı bir ortam olacaktır. Bu ortamın ilk girişimi olarak İstanbulluların beraberce daha yürünür yaşanır ve sevilir bir İstanbul için çözüm üretebilecekleri bir araç oluşturuldu: Imaginable Guidelines İstanbul (igi).
HEY! (igi)’nin web portalı hey.imaginableguidelines.com, kullanıma açık ve Studio-X’te devam eden Açık Çağrı Sergisi ve internet sitesi doğrultusunda 27 Eylül – 15 Aralık tarihleri arasında katkıları bekliyor. Süreç sonunda bu katılımlardan oluşan, kategorilere ayrılmış 100’den fazla kart, bir “Kart Destesi” olarak basılacak. Kartlarla oynanan oyun, web portalı ve sergide yer alan sanat ve uzmanlık katkılarının kaynak oluşturduğu daha iyi kentlere rehberlik eden atölye çalışmaları, tasarım stüdyoları, uygulamalar ve vatandaş girişimleri ile şekillenecek.
Sen de internet portalına gir, sanat ve/ veya uzmanlığınla tasarım rehberine KATIL! Katkılar Açık Çağrı ve davetli katılımlar arasından seçilecek, yayın 2015 Kış’ında basılacaktır.
Eserin ya da uzmanlığın ile katkıda bulunmak için:
http://hey.imaginableguidelines.org/ 

HEY(igi) hakkında daha detaylı bilgi edinmek için:


Nerelerden takip edebilirsiniz?

Etiketler

Bir yanıt yazın