Herzog&de Meuron’un Yeni Müzesi Mies’in Neue Galerie’sine Komşu Geliyor

Berlin Kulturforum'un kalbinde yer alacak yeni müzenin yapımı için açılan The Museum of the 20th Century yarışmasında birincilik ödülünü Herzog&de Meuron kazandı.

200 milyon Euro değerindeki yeni bina, National Gallery’deki Marx&Pietzsch koleksiyonlarına, Marzona koleksiyonuna ve Kupferstichkabinett’den (Çizim ve Baskı Müzesi) çalışmaların da yer aldığı önemli uluslararası sanat eserlerine ev sahipliği yapacak.

Yarışma, 2015 yılında müzeyi, çevresi ve mimarisi ile değerlendiren bir tasarım elde etmek amacıyla açılmıştı.

42 ünlü mimarlık ofisi arasındaki rekabet sonucunda, Herzog&de Meuron ile Vogt Landschaftsarchitekten tuğla kaplı tasarımlarıyla birincilik ödülünü kazandı.

İkincilik ödülü Lundgaard & Tranberg ile SCHØNHERR’ye, üçüncülük ödülü ise Bruno Fioretti Marquez ile Capatti Staubach Landscape Architects’e gitti. Jüri özel ödülleri ise OMA, SANAA, Staab Architekten ve Aires Mateus e Associados’a verildi.


İkincilik ödülü alan proje


İkincilik ödülü alan proje


İkincilik ödülü alan proje


Üçüncülük ödülü alan proje


Üçüncülük ödülü alan proje

Kazanan Proje: 20. Yüzyılın Müzesi

Kazanan proje, müzeyi dört tematik kısma bölecek şekilde tasarlanmış. İç kısımlardaki koriorlar ziyaretçilerin sanat eserlerini inceleyebileceği ya da sosyalleşebileceği alanlar olarak düşünülmüş.

Binanın geniş cephesi, ışığın binanın iç kısımlarına doğru yayılmasına izin veriyor. Aynı zamanda bu duvarlar sanat eserlerinin incelenmesi için optimum koşulları yaratabilmek amacıyla kontrol edilebilir şekilde de düşünülmüş.

Etiketler

Bir yanıt yazın