Herzog & de Meuron’un Kanada’nın En Yüksek Yapısını İnşa Ediyor

Herzog & de Meuron ve Kanadalı mimarlık ofisi Quadrangle, Toronto'daki Bay ve Bloor caddelerinin kesiştiği noktada yüksek bir yapı tasarlıyor.

Bloor Caddesi şehrin kimliği ve organizasyonunda önemli bir yer tutuyor. Cadde, şehir merkezindeki çekirdeğin kuzey tarafını tanımlayan ve Toronto’nun en tanınmış alışveriş bölgelerinden birine ev sahipliği yapan önemli bir aks.

Bay Street ile kesişim, aynı zamanda bu projenin yeri, şehir içinde ve yeni bir bina topluluğunun kalbinde stratejik bir yer.

“Mahallede ve genel olarak Toronto’da ikonik bir yapı olacak. Tasarım için yeni bir ölçüt oluşturan ve şehre bir şeyler vermek için çabalayan bir proje sunma fırsatımız var,” diyor projenin geliştiricisi Kroonenberg Groep’in sahibi Lesley Bamberger.

324 metre yüksekliğindeki 87 katlı yapı,  3:1 oranıyla, oldukça ince, narin bir profile sahip. Tamamlandığında Kanada’daki en yüksek yapı olacak.

Önerilen programda çeşitlilik sağlanması, binanın sürdürülebilirlik yaklaşımının ve bölge halkının canlılığının artırılmasının önemli bir bileşeni. İlk 16 kat mevcut perakende, ofis ve teknik işlevlerini kapsıyor.

Binanın sakinleri Bloor Caddesi’nden üç kat yüksekliğindeki bir lobiden binaya girecek. Rezidanslar, 64 kata yayılmış, farklı büyüklüklerde 332 daireden oluşuyor.

Büyük bir restoran, sky lounge ve kiralanabilir alanlar, Toronto şehrinin muhteşem panoramik manzarasına sahip binanın en yüksek üç katını kaplıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın