Herzog & de Meuron, San Francisco’daki Enerji Santralinin Dönüşümüne Başladı

İsviçreli mimarlık stüdyosu Herzog & de Meuron, ABD′nin San Francisco şehri sahilinde bulunan ve artık kullanılmayan bir elektrik santrali binasının dönüştürülmesi ve genişletilmesi projesini üstlendi.

Uyarlanacak yeniden kullanım projesi, 20. yüzyılın başlarında inşa edilen Station A adlı tuğla yapıyı ofis ve çalışma alanlarına dönüştürecek.

Herzog & de Meuron tarafından tasarlanan ve yerel ofis Adamson Associates Architects ile birlikte yürütülen proje, endüstriyel sahil bölgesini Dogpatch mahallesine bağlayacak olan Power Station adlı 29 dönümlük (11,7 hektar) daha geniş bir ana planın parçası olarak hayata geçirilecek. Masterplan, geliştirici Associate Capital tarafından yürütülüyor ve proje 2.600 konut birimi ile 148.600 metrekarelik bir ofis çalışma alanını içeriyor. Bu tesislerden bazıları arasında, Foster + Partners tarafından tasarlanan iki yeni karma kullanımlı binada yer alacak.

Herzog & de Meuron′un ortaklarından Jason Frantzen, projeyle ilgili “Elektrik santralinin yeniden kullanımı, şehrin renkli geçmişinden önemli bir binaya yeni bir hayat getirecek ve bu bölgeyi San Francisco sahilindeki bir destinasyon haline getirecek,” diyor.

Yenilemenin bir parçası olarak, tesisin eski türbin salonu korunarak büyük bir atriyum benzeri alan olarak kullanılacak. Eski santralde bir zamanlar makineleri destekleyen orijinal platformlar, yürüyüş yolları ve gözetleme noktaları olarak dönüştürülecek.

Tasarımcılar ayrıca binanın büyük temellerini koruyup üzerinde ofislerin yer alacağı yeni hafif çelik çerçeveli yapı için destek olarak yeniden kullanmayı planlıyor.

Yeni binanın dışı yapay soğutma ihtiyacını azaltmak için camla kaplanacak ve gölgeleme panjurları ve doğal havalandırma için açıklıklarla tamamlanacak.

Evler ve ofislerin yanı sıra alana yedi dönümlük park alanı ile birlikte mağazalar, restoranlar ve oteller de inşa edilecek. 36 konut ünitesinin evsizlerle ilgilenen kurumlara tahsis edilmesiyle birlikte toplam konut sayısının yüzde 30′unun uygun fiyatlı olması bekleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın