Herzog & De Meuron MKM Küppersmühle Müzesi İçin Ek Bina Tasarladı

Herzog & De Meuron MKM Küppersmühle Müzesi İçin Ek Bina Tasarladı

Herzog & de Meuron, Almanya'nın Duisburg kentinde rıhtım kenarındaki MKM Küppersmühle Müzesi için ek bir bina tasarladı.

Fotoğraflar: Simon Menges

Tuğla cepheli ek bina ile, 1999 yılında Herzog & de Meuron tarafından müzeye dönüştürülen tarihi bir tahıl değirmenindeki, MKM Museum Küppersmühle’ye 2.500 metrekarelik bir sergi alanı eklenmiş oldu.

Rıhtım tarafında yer alan dört katlı ek bina, müzenin deniz kıyısını çevreleyen 19. yüzyıldan kalma mevcut binalarına uygun şekilde tasarlanmış.

Savaş sonrası Alman ve Avrupa sanatının kapsamlı bir koleksiyonunu sergileyen müzeye yapılan 4 katlı ek binada 35 tane ek galeri alanı oluşturulmuş.

Ofis proje hakkında görüşlerini, “MKM’in ek binası, endüstriyel miras kültürünü çağdaş müze mimarisiyle birleştiriyor,” şeklinde belirtiyor.

Bir silo kulesinin yanında inşa edilen yapının üst katları, silolardan geçen bir dizi köprü ile müzenin orijinal binasına bağlanmış.

Herzog & De Meuron ayrıca “endüstriyel anıtlar” olan siloları da tepelerinde halka açık olacak seyir terasları ekleyerek restore etmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın