Her Nesneyi Balona Çeviren Kadın: Jihan Zencirli

"Geronimo" Jihan Zencirli, renkli balonları kullanım şekli ile adından söz ettiren bir sanatçı.

25 Mart’a kadar sürecek olan Melbourne Tasarım Haftası için yedi bin adet biyo çözünür balon ile hazırlamış olduğu kurulum, Zencirli’nin renkli kişiliğini yansıtmış olduğu onlarca çalışmasından yalnızca biri.

Turuncu balonlar ile hazırlamış olduğu bu çalışmasının amacını “insanları şaşırtmak ve günlerine beklemedikleri bir neşe katmak” olarak ifade eden Zencirli, “bütün çalışmalarım şehre ve bir şekilde bağlantı kurmak istediğim insanlara birer aşk mektubu” diyor.

2011 yılından beri sanatını balonlar ile buluşturan Jihan Zencirli, Chanel gibi birçok ünlü marka ile çalışmış ve Kanye West konseri gibi etkinlikler için özel kurulumlar hazırlamış.

Sanatçının çalışmalarının tamamında biyo çözünür balonlar kullanıyor oluşu, bu çalışmalarının dikkat çeken bir diğer tarafı.

Balonlar sonsuza kadar var olmazlar, bir süre sonra yok olurlar. Çalışmalarımın temelinde yatan ise, çalışmaları sadece bu belirli zaman dilimi içinde deneyimleyebileceğinizi hatırlatan bu durum. Şu an buradasınız, bunu görüyorsunuz ve hayattasınız.

Zencirli’nin Instagram hesabını takip ederek, sanatçının birbirinden renkli çalışmalarını inceleyebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın