Her Cephesinde Farklılaşan Doğa Evi: Casa LLO

Madrid'in kuzeyinde, tepelerin yakınında bir kasaba olan Valdemorillo'daki aile evi, OOIIO Arquitectura tarafından tasarlandı.

İçinde var olan birkaç ağaç ve kayadan ötürü bina bir yandan Sierra de Madrid’in uzaktaki manzarası ile arsanın kendisi ve önceden var olan doğasıyla oynayan bir proje geliştirmek için bir fırsat iken diğer bir yandan, daha önce de orada var olan ağaçları kesmekten kaçınmak için bir meydan okuma olmuş.

Yakındaki ve uzaktaki doğayla oynayan bu oyundan ilham alan OOIIO Arquitectura, programını arsa boyunca ağaçlardan kaçınacak şekilde dağıtan ve aynı zamanda manzarayı ufuktaki dağların belirli noktalarına yönlendirecek bir aile evi önerdi. Ev, merdiveni kucaklayan ve iki katını birbirine bağlayan çift yükseklikte bir çekirdek etrafında dönen büyük bir rüzgar gülü biçiminde.

Casa LLO’nun dönüştüğü değirmen öyle bir yere oturuyor ki, yoldan geçen bir kişi binanın etrafında dönerken evin asla aynı olmadığını, binlerce yüzü olduğunu keşfediyor.

Birçok farklı noktaya bakan bir ev ve ona her baktığınızda, günün hangi saatinde olduğuna, yılın zamanına veya bulunduğunuz yere bağlı olarak, farklı bir ev, bir nüans, belirli bir eğimle oluşan ve hiçbir zaman öncekiyle aynı olmayan bir gölge görüyorsunuz.

Casa LLO, OOIIO Arquitectura’daki profesyonellerden oluşan ekibin iç tasarımı ve evin mimarisini bir araya getirdiği bir tasarım evi. Böylece sonuç sadece bulunduğu arsaya uymakla kalmıyor, aynı zamanda hayalleri gerçekleştirmek ve sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için en küçük ayrıntısına kadar her şeyin düşünüldüğü ve ölçüldüğü benzersiz bir ev haline geliyor.

Evin dış cephesi, bahçedeki ağaçların yeşili ve ahşabıyla tezat oluşturan, evin yetiştiği arazinin toprağı gibi kırmızımsı ve grimsi tonlarda kil tipi seramik parçalarla kaplanmış.

Toprak ve yeşille olan bu oyun, estetik süreklilik ve tasarımda bütünlük sağlayabilmek için birkaç pişmiş kil mozaiğini doğal ve nane yeşili tonlarında ahşapla birleştirip evin merkezi merdiveni, oturma odasının önü ve mutfağı tanımlayan mobilyalar gibi stratejik noktalarında kullanılarak iç mekanla buluşturdu.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın