Her Alana Kolayca Uyum Sağlayan The Archetype

Dünyadaki esnek, uzaktan ve hibrit çalışmaların sonucu olarak iş hayatında kişisel ofislere olan ihtiyaç arttı. Ev ortamından uzak, dikkatimizi vereceğimiz ve huzur içinde çalışabileceğimiz bir yere sahip olma ihtiyacı...

Tasarımın arkasındaki en önemli fikir; tüm günü içinde geçirebilecek kadar büyük ama aynı zamanda her yere taşınabilecek ve kurulabilecek kadar küçük bir yer yaratmak olmuş. Bu istekler doğrultusunda Kaliforniyalı tasarım ofisi Denizen, The Archetype’i tasarladı.

The Archetype; 10 m² alana sahip. Yapımında ahşap, 3D baskılı biyopolimerler ve dayanıklı metal kaplama gibi birinci sınıf malzemeler kullanılmış. Gerekli tüm teknolojik ihtiyaçlar tasarıma entegre edilmiş.

Hava koşullarına dayanıklı tasarımı , seri üretime uygun olmasıyla beraber bölmelerin inşası geleneksel bir ofisten hem daha hızlı hem de daha uygun fiyatta yapılabiliyor. Ofisin iç alanı ikiye bölünmüş. Bir tarafta kanepeli küçük bir dinlenme alanı mevcut. Diğer tarafta ise pencerelerden birine bakan ayarlanabilir büyük bir çalışma alanı bulunuyor. Mahremiyeti korumak için pencerelerde gizlilik camı kullanılmış. Bunlar dışında ısıtma ve klima sistemi, hava filtreleme sistemi ,mini buzdolabı ve lazım olacak tüm teknoloji cihazları bu tasarımda yer alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın