Hepsi olmaz, bir bölümü

Karayolları, Kocaoğlu'nun "Uçanyol'u siz yapın" önerisini kısmen kabul etti. Yolun devamı ile Menderes Caddesi üzerindeki bağlantı köprüsü Büyükşehir'e bırakıldı...

Karayolları Genel Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Konak Tüneli ve Uçanyol’un çakışması sonucu ortaya çıkan krizde ortaya attığı “Uçanyol’u da siz yapın” teklifini kısmen reddetti. Büyükşehir Belediyesi’ne Karayolları’ndan gelen yazıda Konak Tüneli ve Yeşildere yonca kavşak kollarının yapılacağı bildirildi. Yolun devamını ve Menderes Caddesi üzerindeki bağlantı köprüsünü Büyükşehir yapacak.

24 Eylül’deki teklif
Kavşak anlaşmazlığı ve proje çakışması 24 Eylül’de gerçekleşen Konak Tüneli temel atma töreninde başka bir boyut kazandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Uçanyol projesini Ulaştırma Bakanlığı’na devrettiklerini, yaptıkları ihaleyi ise iptal edeceklerini açıkladı. Kocaoğlu, projenin Otogar’a kadar uzanan bölümünün de Çevre yoluyla bağlantısının kurulması için Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılmasını talep etti. Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen yazıda, Karayolları’nın Konak Tüneli ve Yeşildere yolu üzerindeki kavşak yollarını yapacağı bildirildi. Buna göre Karayolları kavşaktan sonra bağlantı yolunu, Köy Hizmetleri eski alanı olan bugün Kızılay’ın depolarının yeraldığı bölgeye kadar götürecek. Geriye kalan 800 metrelik yol ve Menderes Caddesi üzerindeki köprü Büyükşehir tarafından yapılacak.

İhaleye iptal yolu göründü
Büyükşehir Belediyesi, gelen yazıyı değerlendirip, mevcut ihaleyi iptal edip etmeme kararı alacak. Uçanyol ihalesinde Yeşildere Caddesi kavşağı ve bağlantı yolunun yanısıra, Menderes Caddesi üzerinde yapılacak bağlayan köprü ve 800 metrelik yol yeralıyordu. Karayolları yazısına göre Büyükşehir’in kavşak bölümünü ihaleden çıkarması gerekecek. Büyükşehir köprü ve geri kalan yolun yapımını üstlenecek. İhalenin yüzde 80’ninden fazlası kapsam dışı kalacağı için büyük olasılıkla iptal edilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın