Henning Larsen’den Faroe Adaları’na İkonik Otel

Henning Larsen Architects, Faroe Adaları'nın artan turist nüfusunu karşılayacak, kentin yeni simgesi olmaya aday ikonik bir otel tasarladı.

Faroe Adaları, bir turizm merkezi olarak, bütün dünyanın dikkatini çekerken en çok şu soru soruluyor: “Adalar yerel kimliğini kaybetmeden yeni ziyaretçilere nasıl açılabilir?”

Henning Larsen Architects’in adaların başkentinde yer alan yeni Hotel Tórshavn için yaptığı tasarım buna cevap vermeye çalışıyor. Kamusal olan ve olmayan arasındaki olanakları dengeleyen otel 4.500 m2‘lik bir alana yayılıyor.

Otel, Tórshavn’in kalbinde, kentin kültürel mekanlarına, sahildeki yaya alışveriş bölgesine çok yakın bir konumda. Tasarımcılar Hotel Tórshavn’da, en kalabalık yaya caddelerinin ikisini birbirine bağlayan bir geçit oluşturarak halka açık bir fuaye yaratıyor.

Bu bağlamda çekici bir kamusal alan oluşturarak, şehir merkezindeki halkın sirkülasyonunu artırılması ve yaşamın zenginleştirilmesi planlanıyor.

Faroe Adaları’nda binlerce yıl boyunca, bazalt uçurumlarının Kuzey Atlantik ile birleştiği yerde kendine özgü deniz mağaraları oluştu. Kıyı kaşifleri ve meraklı kayakçıların ilgisini çeken bu mağaralar, Hotel Tórshavn’ın büyük fuayesinde form olarak yeniden hayat buluyor.

Fuaye için açık, aktif bir mekan sembolü arayışımızda, Faroe kıyılarındaki deniz mağaralarından ilham aldık.

– Henning Larsen’ın Faroe Adaları stüdyosunun ortağı ve tasarım direktörü Ósbjørn Jacobsen

Etiketler

Bir yanıt yazın