Henning Larsen, Wolfsburg İçin Zengin ve Canlı Kent Yaşantısı Sunacak Bir Plan Hazırladı

Henning Larsen, Volkswagen’in doğduğu şehir olan Wolfsburg için yeni bir masterplan hazırladı. Plan, daha bağlantılı ve yaşanabilir bir Avrupa şehri için standartları belirliyor ve şehrin fabrikasını şehrin dokusuna dönüştürüyor.

Henning Larsen’in Wolfsburg’un Nordkopf Bölgesi’ndeki Wolfsburg Connect için hazırladığı 13,6 hektarlık masterplan, Avrupa şehirciliği için yeni bir prototip yaratıyor: bağlantılı, yoğun, mobil, sürdürülebilir, çeşitli ve canlı.

Volkswagen için mobilite teknolojisi araştırması, en iyi, parlak yetenekleri cezbetmek sadece en iyi iş yerini sunmak değil, çekmeyi umduğu yetenekler kadar zengin bir şehir yaşantısı yaratmak anlamına geliyor.

“Volkswagen ile birlikte, dünyadaki en ileri mobilite teknolojisi için test alanı olan bir şehir yaratma fırsatımız var. Ancak tasarımın temelini oluşturan şey, insanların içinde olmak ve kalmak isteyeceği bir yer yaratma hedefi.”
Louis Becker

Wolfsburg Hauptbanhof ve mevcut otobüs durağı, her ikisi de yeni planda genişletilecek. Campo olarak bilinen bu hareketlilik merkezi, ziyaretçilere çok sayıda hareketlilik seçeneği sunacak: otobüs, taksi, şehir bisikletleri ve yürüyüş yolları bu merkezden çıkacak.

Yeşil alan ve dış mekan olanaklarıyla birlikte örülmüş zemin seviyesindeki mağazalar, teknolojik ve yaratıcı atölyeler, gün boyunca aktif bir kamusal alan yaratacak. Bloklar arasındaki avlular, içten dışa bir kentsel deneyim yaratacak halka açık alanlar olurken yayaları ve bisiklet kullananların beklentilerini karşılayacak.

Birkaç seviye yukarıda, bölgeye yayılmış ofisler ve konutlar ile çatı bahçeleri, teraslar, restoranlar, barlar bulunuyor. Programın çok katmanlı yapısı, gün boyunca canlı olan bir şehir yaratıyor.

Wolfsburg Connect, SIGNA, Stadt Wolfsburg, Volkswagen AG ve Wolfsburg AG; yaratıcı danışmanlar Gehl ve Wordsearch ile iş birliği içinde yürütülüyor. Masterplanın 1. aşamasının 2023 yılına kadar tamamlanması bekleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın