Henning Larsen Tasarımı “World of Volvo”

İsveç'in Göteborg kentinde bulunan World of Volvo, ünlü İsveçli şirketler Volvo Cars ve Volvo Group için 22.000 metrekarelik benzersiz bir deneyim merkezi.

Görseller: Henning Larsen Architects  Mekan, İskandinavya’nın manzarasına, çevresine ve geleneklerine vurgu yapan tek hacimli ahşap bir yapıda yer alıyor. İnşaatına başlanan projenin 2023 yılının sonlarında tamamlanması ve 2024 yılında ziyarete açılması bekleniyor.

World of Volvo, “herhangi bir arazide (kamu veya özel) serbestçe dolaşma hakkı” anlamına gelen İsveç’in “Allemansrätten” konsepti etrafında tasarlanmış. World of Volvo’nun, hem doğaya özen göstermeyi hem de insanları dikkate alma fikrini benimseyen, dairesel formu, ziyaretçileri, içerideki sergilere biletleri olup olmadığına bakılmaksızın hem içeride hem de dışarıda kendi deneyimlerini yaşamaya teşvik ediyor.

İsveç (diğer İskandinav ülkeleriyle birlikte) zengin bir ahşap inşaat geçmişine sahipken, World of Volvo daha modern bir yaklaşım benimsiyor. Volvo’nun ahşap strüktürü, projenin hem en ileri görüşlü hem de geleneksel tarafını yansıtıyor.

Kirişler ve sütunlar, dayanıklı-neme dayanıklı bir yapısal yapıştırıcı ile yapıştırılmış çok katmanlı bir ahşap ürün olan glulam kerestesinden yapılacak. Bilgisayar kontrollü imalat, kavisli glulam parçalarının yüksek hassasiyetle kesilmesini sağlıyor.

Ahşap elemanların içine gizlenebilen metal bağlantı elemanları ile yapıdaki sertlik ve süreklilik garanti altına alınacak. Döşeme plakaları ise yerel kaynaklı çapraz lamine ahşaptan yapılacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın