Henning Larsen Tarafından Tasarlanan Fritz Hansen Pavyonu Açıldı

150. yılını kutlayan Fritz Hansen, Kopenhag'daki 3daysofdesign tasarım etkinliğine özel bir pavyon tasarlamak üzere Henning Larsen ile güçlerini birleştirdi.

Gün ışığına ve dürüst malzemelere odaklanan bir İskandinav yaklaşımıyla ele alınan pavyon, sökülüp başka bir amaca uygun dönüştürülmek üzere tasarlanmış.

Pavyonun tasarımı kasıtlı olarak basit tutulmuş – kabuk benzeri, şeffaf bir yapı, gün ışığının ve doğanın içeri girmesine izin veriyor ve Fritz Hansen’in mobilyalarının sergilenmesi için özel bir ortam oluşturuyor. Tasarım, sadeliğin, doğal unsurların ve yüksek kaliteli malzemelerin son derece önemli olduğu bir İskandinav yaklaşımını takip ediyor.

Pavyonun geliştirilmesinde sürdürülebilirlik kilit rol oynamış. Döngüsel tasarım düşüncesi ilkeleri doğrultusunda doğan pavyon, esasen demonte olacak şekilde tasarlanmış.

Bu, israfın en aza indirilmesini ve Fritz Hansen’in kendi genel merkezinin gelecekteki yeniden inşası da dahil olmak üzere tüm malzemelerin başka yerlerde yeniden kullanılmasını sağlıyor.

 

 

Etiketler

Bir cevap yazın