Hem kira hem AVM vurgunu!

Ankara Etlik Sağlık Kampüsü’nün yapımı devam ederken, ihaleyi alan şirketin devletten yılda 319 milyon lira kira alacağı ileri sürüldü. İnşaatın tamamlanması sonucu Sağlık Kampüsü’ne geçecek 8 hastanenin arsasının AVM ve otel için kullanacağı belirtiliyor

Ankara Etlik Sağlık Kampüsü’nün yapımına ilişkin tartışmalar sürerken, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, konuya ilişkin Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması talebiyle bir soru önergesi verdi.

25 YILDA 8 MİLYAR TL KİRA

Erdoğan’a, Türk-İtalyan şirketleri Astaldi-Türkerler ortaklığıyla üç yılda tamamlanacağı, 2 milyar 400 milyon TL’ye mal edileceği ve 25 yılda devletten 8 milyar lira kira alacağı iddialarını soran Tanrıkulu, “Astaldi-Türkerler firmasının devletten yılda 319 milyon lira kira alacağı ve bu rakamın enflasyon oranına göre her yıl yeniden belirleneceğinin de iddialar arasında olduğunu” ifade etti.

Hastane arsaları AVM mi olacak?

İnşaatlarının tamamlanması ardından Numune Hastanesi, Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Doktor Sami Ulus Çocuk Hastanesi, Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ulus Devlet Hastanesi, Dışkapı Çocuk Hastanesi, Ulucanlar Göz Hastanesi, Doktor Zekai Tahir Burak Kadın ve Doğum Hastanesi Etlik Kampüsü’ne taşınacağını vurgulayan Tanrıkulu, bu arsaların AVM ve otel için mi kullanılacağını sordu.

Sorular yanıt bekliyor

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ankara Etlik Sağlık Kampüsü’ne ilişkin Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti:

– İnşaatların tamamlanmasının ardından Etlik Kampüsü’ne taşınacak hastanelerin yerlerine, otel, alışveriş merkezi gibi alanlar inşa edileceği iddiası doğru mudur?

– 2.4 Milyar TL’ye mal edilecek hastane kampüsü için neden 8 milyar lira ödenecektir?

– Ankara Etlik Sağlık Kampusu için hangi maliyet yöntemleri ile 8 Milyar TL. Tutarında maliyet belirlenmiştir?

– Gerçek maliyetlere göre en fazla 1 yıl içerisinde yatırım kendisini amorti edebilecekse, neden fazla maliyete göz yumulmaktadır?

– Numune Hastanesi, Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Doktor Sami Ulus Çocuk Hastanesi, Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ulus Devlet Hastanesi, Dışkapı Çocuk Hastanesi, Ulucanlar Göz Hastanesi, Doktor Zekai Tahir Burak Kadın ve Doğum Hastanesi alanlarının otel, alışveriş merkezi gibi ticari alanlara dönüştürülmesi sürecinde de Astaldi-Türkerler grubuna öncelik tanınacağı iddiaları doğru mudur?

Etiketler

Bir yanıt yazın