Helga de Alvear in Cáceres Çağdaş Sanat Müzesi’ne Beyaz Betondan Bir Ek

Tuñón Arquitectos İspanya’daki Helga de Alvear in Cáceres Çağdaş Sanat Müzesi'ne beyaz betondan bir ek yapı tasarladı.

Proje, Helga de Alvear Vakfı’nın genel merkezini yenilemek ve genişletmek için 2 aşamada yapılmış.

Tuñón Arquitectos’un kurucusu Emilio Tuñón, Luis Mansilla ile birlikte kurduğu Mansilla + Tuñón’un ilk aşaması için orijinal 1913 Casa Grande binasının restorasyonu ve genişletilmesi üzerinde çalışmış.

En son ekleme ise, Casa Grande ile eski şehrin ortaçağ sınırı arasında yer alan ve aynı zamanda bir vadinin doğal sınırı olan bir arsa üzerine inşa edilmiş.

Binanın tasarımı, Mansilla + Tuñón’un, yine Cáceres’te bulunan ve 2015 yılında Mies van der Rohe Ödülü için kısa listeye giren Atrio-Relais Châteaux oteli tasarımına oldukça benziyor.

“Tüm cepheler 10 yıl önce Atrio-Relais Châteaux’da kullandığımız konstrüksüyon sistemiyle aynı şekilde ve beyaz beton ile imal edildi. Otel ve müze oldukça yakın ilişkilere sahip kardeş kurumlar, dolayısıyla konstrüksüyon ve imaj bağlantıları da öyle.”
Emilio Tuñón

Tuñón, binaların ve tavanların bitişinde beyaz bir sıva, zeminlerde ise endüstriyel tarzda bir beton kullanmış. “Sanatın konformist bir şekilde hissedilebileceği oldukça doğal bir mekan yapmak istedik” şeklinde bir açıklama yapıyor.

Dışarıda Casa Grande ile “doğru bir diyalog” kurabilmek için güçlendirilmiş beton dikmeler tercih edilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın