Heinrich Böll Stiftung Derneği Burs Programı

Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği (HBSD) tarafından, kırsal kalkınma veya enerji verimliliği/yenilenebilir enerji alternatiflerinin geliştirilmesine yönelik yürütülen burs programı için son başvuru tarihi 23 Haziran 2017.

Heinrich Böll Stiftung Derneği, Yeşiller hareketine yakın, bağımsız, siyasi bir sivil toplum kuruluşu. Kendilerini yeşil bir düşünce kuruluşu ve tüm dünyayı kapsayan aktif bir yeşil ağ olarak tanımlayan kuruluşun tüm dünyada 34 ofisi bulunuyor. 

Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği (HBSD) tarafından Mart 2008’den itibaren kırsal kalkınma veya enerji verimliliği/yenilenebilir enerji alternatiflerinin geliştirilmesine yönelik burs programı yürütülüyor. 

Burs programına dahil olan öğrencilerden kırsal kalkınma veya enerji verimliliği/yenilenebilir enerji alanlarına yönelik hazırlayacakları tezlerinin HBSD’nin program başlıklarının temel değerlerine uyumlu, sosyo-politik bir angajman ile yüksek derecede bilimsel katkı sunuyor olması bekleniyor.

Başvurular;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları,
  • YÖK tarafından tanınmış bir Türkiye üniversitesinde yüksek lisans programına kayıtlı,
  • Ağırlıklı araştırma alanı ve tez konusu olarak kırsal kalkınma veya yenilenebilir enerji / enerji verimliliği konularını belirlemiş öğrenciler tarafından yapılabiliyor.

Başvurular adrese posta, kargo veya elektronik posta aracılığı ile yapılabilir.

Burs başvurusuyla ilgili tüm ayrıntılara buradan ulaşılabilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın