Heatherwick Studio Tasarımı The Royal Portfolio Hotel Tamamlandı

Heatherwick Studio'nun Cape Town Limanı'ndaki eski bir tahıl silosuna uyguladığı renovasyon projesinin, pencereleriyle dikkat çeken oteli kapsayan ilk bölümü tamamlandı.

Thomas Heatherwick’in kurucusu olduğu Londra merkezli ofis Heatherwick Studio, bu yılın sonlarında açılacak olan Zeitz Museum of Contemporary Art Africa (MOCAA)’ya ev sahipliği yapması planlanan yapının dönüşüm projesini yürütüyor.

Müzenin üstündeki altı kata yerleşen The Royal Portfolio Hotel ise bir zamanlar tahılların kamyonlardan yapının üst kısmına taşınarak orada tartılıp, torbalandıktan sonra depolanıp dağıtıma hazırlandığı tahıl asansörü bölümünde bulunuyor.

Table Bay limanının merkezindeki silo, 1924’te açılmış ve uluşlararası ticaret ve ihracat tesisi olarak yaklaşık 80 yıl kullanılmış. Yapının bulunduğu V&A Waterfront bölgesi ise günümüzde parekende alışveriş alanları, restoranlar, kafeterya ve konutlar gibi karma işlevli yapılara ev sahipliği yapıyor.

Heatherwick Studio’nun tasarladığı yenileme projesinde yapının, bir kısmı iç mekanda oyularak müzenin atriyumunu oluşturacak olan 42 adet siloyu da içeren orijinal özelliklerinin çoğu korunuyor.

Dış mekandaki en belirgin değişiklik ise üst katlarda mevcut beton çerçevelere yerleştirilen pencereler olmuş. Bu pencereler odalardan görülen manzarayı zenginleştirirken yapının üst kısmını geceleri bir fener gibi aydınlatıyor.

Otelin iç mekanı, eklektik yaklaşımı ile yapıya karakteristiğini vererek eski ile yeni arasındaki kontrastı tanımlayan The Royal Portfolio’nun kurucusu ve sahibi Liz Biden tarafından tasarlanmış. Biden:

Amacım her zaman lükse önem verip konuklarımızı rahat ettirmek. Bu sadeliğin ve endüstriyel tasarımın, klasik cazibe ve modern konfor ile dengesini kurmak anlamına geliyor.

Zemin kattaki lobide, orijinal tahıl kasnaklarına asılmış, Güney Afrikalı Haldane Martin tasarımı avizeler bulunuyor. Diğer eserler ve retro mobilyalar ise eklektik temayı vurgulayacak şekilde seçilmiş.

Endüstriyel görünümdeki avizelerde eskiden tahıl asansörünün parçaları olan çelik halkalar kullanılmış. Yapının diğer kısımlarında Mısır’dan getirilen 80 adet el yapımı kristal avize kullanılmış.

Çatıda, Table Mountain ve Robben Island manzarasını gören bir diğer bar kurgulanmış. Ayrıca dördüncü katta 5 adet bakım odası, sauna ve spor salonunu içeren bir spa merkezi bulunuyor.

Otelin bodrum kattında The Vault isimli kendine ait galerisi bulunuyor. Galeri yılda iki kez rotasyon yapacak şekilde Afrikalı sanatçıların eserlerine yer verecek.

Kompleksin içerisinde yer alan The Zeitz MOCAA Art Museum, V&A Waterfront ve koleksiyonunu kar amacı gütmeyen organizasyona bağışlayan eski Puma CEO’su, Jochen Zeitz ortaklığında kuruluyor.

The Zeitz MOCAA Art Museum’un  Eylül 2017 sonlarında açılması planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın