Heatherwick Studio, Kanser Hastaları İçin Bitkilerle Dolu Bir Merkez Tasarladı

Heatherwick Studio, Leeds'te, kanser hastalarına uygulamalı ve duygusal olarak ücretsiz destek sağlayan yardım kuruluşu olan Maggie’s Center için yeni bir merkez tasarladı.

Leeds’teki St. James Üniversite Hastanesi kampüsünde yer alan 462 metrekarelik bina, Maggie’s Center‘ın İngiltere’deki 26. merkezi ve Thomas Heatherwick’in ofisinin tamamladığı ilk sağlık projesi.

Merkez, eğimli bir alan üzerine inşa edilmiş, her biri bir danışma odası barındıran üç büyük ölçekli hacimden oluşan bir grup olarak tasarlanmış. Bunlar, alanın merkezinde konumlanan bir mutfağın yanı sıra bir kütüphane ve egzersiz odası gibi grup etkinlikleri için daha fazla sosyal alanı çevreliyor.

Projeyi geliştirirken, Heatherwick Studio “sağlığa faydalı” materyaller ve enerji tasarrufu teknikleri kullanmaya çalışmış.

Yapı, prefabrik ve sürdürülebilir kaynaklı bir ahşap sistemden yapılmış. Binanın şeklini ve yönünü dikkatli bir şekilde değerlendirmek, kireç sıvası gibi gözenekli malzemeler kullanmak, doğal havalandırma sağlanan binanın iç neminin korunmasını sağlıyor.

Kış aylarında sıcaklık sağlamak için yaprak dökmeyen ağaçlık alanların yanı sıra yerli İngiliz bitki türlerinin kullanıldığı çatı bahçesinin tasarımı Balston Agius’a ait. Bahçe, Yorkshire ormanlık alanlarını anımsatıyor.

İç mekanda doğal malzemeler, hafif aydınlatma ve sosyal imkanların yanı sıra dinlenmeyi teşvik etmek için tasarlanmış çeşitli alanlar bulunuyor. Pencere pervazları ve raflar, ev hissi oluşturmak için ziyaretçilerin kendi eşyalarını koyabilecekleri şekilde tasarlanmış. Projenin bir parçası olarak, mantar ve kayın ağacından üretilmiş iki masa da bulunuyor.

“Amacımız kanserden etkilenen insanlar için tipik klinik ortamların aksine sıcak ve misafirperver bir ev inşa etmekti.”

“Sadece doğal, sürdürülebilir malzemeler kullanarak ve binayı binlerce bitkiyle doldurarak zor sağlık yolculukları sırasında ziyaretçilere umut ve azimle ilham verebilecek olağanüstü bir ortam yaratma şansımız oldu.”

Sosyal mesafe ve temizlik önlemleri olmakla birlikte, merkez kanser hastalarının ve aileleri ile arkadaşlarının ziyaretine açık.

Etiketler

Bir yanıt yazın